Новини Золочівщини, Діяльність
09:51, 20 грудня 2023
95
0

Благодійний захід з розмальовування гільз

Благодійний захід з розмальовування гільз
Gazeta
Фото: НУС

15 грудня у бібліотеці села Ясенівці учасниця бойових дій Оля Воронюк та членкині Першого жіночого ветеранського простору «Рехаб» Катерина Рубан (із Запоріжжя), Юнона Смерека (з Донеччини), Христина Федишин провели благодійний захід із розмальовування гільз.
Це не перша акція, яку проводять волонтерки. Впродовж листопада жінки організовували благодійні аукціони, на яких продавали свої витвори з метою зібрати солодощі для захисників.

Благодійний захід з розмальовування гільз
Благодійний захід з розмальовування гільз
Благодійний захід з розмальовування гільз
Благодійний захід з розмальовування гільз

– Коли знаходжу час, щоб присвятити його таким моментам, то це добре. Творчість сильно розвантажує, зокрема, психологічно, – говорить ветеранка Ольга ВОРОНЮК, котра об’єднала жінок у проєкті. – Особливо, коли вже нікого нема, ніхто тебе не відволікає, не турбує. Відпочиваєш і водночас набираєшся сил. Це своєрідна арттерапія. За місяць існування акції «Міняємо гільзу на солодощі» у Золочеві нам вдалося розмалювати понад 100 невеликих гільз та кілька більших. У результаті завдяки цьому вийшло зібрати близько двадцяти п’ять ящиків солодкого. До Миколая смаколики передали бійцям на схід, а також у місцевий військовий шпиталь. Зараз розмальовуємо гільзи для того, щоб придбати військовим засоби гігієни та медикаменти.
У мирний час Катерина Рубан випікала торти, тістечка, імбирне печиво. Мала свій сімейний бізнес. Лютий ворог вигнав її з рідної домівки і сьогодні вона живе вірою в те, що українські воїни здолають ворога і вона знову переступить рідний поріг. І разом з новими подругами робить те, що в її силах, щоб допомогти захисникам – розмальовує використані гільзи з-під боєприпасів та продає їх на благодійних аукціонах.
Юнона Смерека переїхала у Золочів з Донеччини. У невеликому селищі виготовляла дитячі бантики, прикраси для волосся.
У Золочеві Юна долучилась до волонтерського руху та спільно з колежанками малює гільзи, долучається до збору коштів на підтримку українського війська, бо вірить, що лише в єдності можна здолати ворога.
Не оминає жодної активності, які проводять волонтерки і Христина Федишин. Спільно з іншими виготовляє окопні свічки, пальники, розмальовує гільзи, бере участь у благодійних ярмарках та творчих проєктах.
У п’ятницю на запрошення бібліотекаря Мар’яни Карабін та керівника Народного дому Надії Сагатої волонтерки вчили розмальовувати використані гільзи усіх охочих. До акції долучились волонтери Благодійного фонду «Ясени». Кошти від продажу, тепер вже сувенірів, будуть використані в тому числі і для благодійних цілей фонду «Ясени», котрий підтримує захисників.
Староста Ярослав СЕНЧУК вручив волонтеркам подяки від міського голови Ігоря Гриньківа.
– Маю сьогодні за честь передати вам подяки від міського голови за активну громадську позицію, патріотизм, проявлену волонтерську ініціативу та підтримку захисників України. Ваш творчий потенціал є надзвичайним. Вами захоплюються, ви надихаєте інших. Гільзи, котрі ви розмалювали, як символ вдячності та мрії про світ без війни передано партнерам із міста Шьонінген (Німеччина). Ви перетворили їх в артзброю, яка також допомагає нашому війську. Принагідно дякую волонтерам Благодійного фонду «Ясени», які з перших днів війни активно включились у підтримку наших Збройних Сил України. Не менш важливим є те, як керівник Народного дому Надія Сагата разом із бібліотекарем Мар’яною Карабін гуртують навколо себе дітей та молодь. Переконаний, що лише так, об’єднавши зусилля всіх, зможемо здолати ворога, що прийшов в Україну.
Ctrl
Enter
Помітили помИлку
Виділіть текст і натисніть Ctrl+Enter
Коментувати (0)
Інформація
Відвідувачі, що знаходяться в групі Гости, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.