Новини Золочівщини
08:55, 27 липня 2023
68
0

Допомога для внутрішньо переміщених осіб

Допомога для внутрішньо переміщених осіб
Gazeta
Фото: НУС
20 липня 2023 року до Золочева завітала Єзуїтська Служба Біженців з гуманітарною допомогою для ВПО. Допомогу у вигляді гігієнічних наборів отримали близько 100 осіб, також дітки перших–третіх класів отримали новенькі рюкзаки з різним канцелярським наповненням, серед якого – зошити, ручки, фарби, ланч-бокси та багато іншого.
Детальніше про діяльність благодійної організації – у розмові з соціальною працівницею Анною Федоришин.

– Анно, звідки ви та чим займається ваша організація?
– БО Єзуїтська служба біженців з 2008 року працює в Україні та допомагає біженцям, які прибувають в Україну. Вже протягом багатьох років ми займаємось проблематикою допомоги біженцям та вимушено переміщеним особам по всьому світу. Для цього в 1980 році була заснована Єзуїтська Служба Біженців (JRS – Jesuit Refugee Service), яка на сьогодні діє у більш ніж 50 країнах світу. Ми допомагаємо біженцям з усього світу і відповідно зараз ми допомагаємо нашим внутрішньо переміщеним особам.
– Яку саме допомогу можна отримати?
– У Львові є два будинки, де живуть ВПО. Від грудня 2014 року наш будинок був відкритий для потреб вимушено переселених осіб із зони АТО. В будинку переселенцям надається досить комфортне проживання. Також влаштовуються різноманітні спільні заходи та святкування для відновлення їхнього духовного та психологічного стану. Ми допомагаємо іншим шелтерам гуманітарною допомогою у вигляді продуктових наборів, гігієнічних наборів, можливо комусь потрібна постіль, посуд і т. д.
– Як з вами можна зв’язатись?
– Можна звернутись за номером телефону: +380 672 033 017 або +380 322 380 103, ще у нас є сторінка у Facebook, де також можна писати та звертатись по допомогу.
Розмовляла Анна БУКОВСЬКА
Ctrl
Enter
Помітили помИлку
Виділіть текст і натисніть Ctrl+Enter
Коментувати (0)
Інформація
Відвідувачі, що знаходяться в групі Гости, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.