Новини Золочівщини
17:33, 27 листопада 2014
1735
0

У проекту є майбутнє

У проекту є майбутнє
Admin
Фото: НУС

18 листопада Золочів із робочим візитом відвідав начальник управління архітектури, містобудування та інфраструктурних проектів Львівської обласної державної адміністрації Володимир Степанович Лаврін. У міській раді було проведено нараду з приводу реконструкції акушерсько-гінекологічного корпусу Золочівської ЦРЛ під житло. Участь у нараді взяли фахівці Львівської обласної державної адміністрації, міський голова Золочева Ігор Гриньків, начальник Навчального центру Національної гвардії України, полковник Михайло Кулик та інші. У ході наради було обговорено реальні кроки на шляху до вирішення цього питання.

Ігор ГРИНЬКІВ, міський голова Золочева:

– Покращення житлових умов потребують як військові, так і інші категорії золочів‘ян. Після передачі цього довгобуду до комунальної власності міста та отримання згоди Львівської обласної ради на зміну цільового призначення будівлі ми отримали можливість реконструювати акушерсько-гінекологічний корпус під житло.

Дуже добре, що полковник Михайло Кулик пішов назустріч і дав доручення огородити  та взяти об‘єкт під охорону. В такий спосіб ми зупинили розкрадання цього громадського майна. Це потрібно було зробити ще декілька років тому. Тоді будівля не виглядала б так страшно. На сьогодні маємо зруйнований дах будівлі, через що дощові води руйнують стіни, розвалені перегородки, навіть електропроводку демонтовано з-під штукатурки. Як це назвати? Судіть самі. 

Але якщо говорити про перспективу, то на базі довгобуду незабаром може постати чудовий житловий квартал із дошкільною установою та об‘єктами соцкультпобуту. Для цього слід прикласти ще чимало зусиль, але розумію, працюємо в правильному напрямку. Маємо зараз залучити кошти на виготовлення проекту, а за сприятливих умов вже весною розпочинати будівництво житла. Дуже сподіваюсь на розуміння наших спільних проблем у Львові та Києві.

Михайло КУЛИК, начальник Навчального центру Національної гвардії України, полковник:

– Командування уже неодноразово ставило питання про те, щоб Навчальний центр Національної гвардії України із Золочева передислокувати в інше місто саме через те, що військовослужбовці не мають можливості отримати житло. Однак, маємо не забувати про те, що Навчальний центр це не лише потужна навчальна база, а й, перш за все, це робочі місця. Тут працевлаштовано лише понад сімсот золочів‘ян. І цю цифру плануємо збільшити. Відтак це і наповнення місцевого бюджету, і забезпечення робочими місцями місцевого населення. Маємо про це не забувати, як і про те, що зараз військові ризикують власним життям заради безпеки українців. Ми неодноразово звертались до влади з проханням вирішити це питання. Та лише цьогоріч вдалось зрушити його з місця і зробити реальні кроки у цьому напрямку.

 

 Володимир ЛАВРІН, начальник управління архітектури, містобудування та інфраструктурних проектів ЛОДА:

– Це хороша і розумна ініціатива міського голови, котрий готовий до співпраці з військовими. Ми також готові також підтримати проект. Тому будемо робити експертизу, визначимо вартість будівельних робіт. Для того, щоб спланувати подальшу роботу, потрібно розпочинати з юридичних аспектів. Наступного тижня проведемо ще одну нараду із залученням юристів Львівської облдержадміністрації та головного управління Національної гвардії України. Бачу тут гарну перспективу не тільки для військових, а й для золочів‘ян. Тут можна збудувати дитячий садочок, яких бракує у місті, й інші об'єкти соціальної сфери. Тобто це гарний масив для забудови і міська влада працює у правильному руслі, мислить на перспективу.

Після наради гості мали можливість ознайомитись із об‘єктом, оцінити його технічний стан. Відтак, після оглядин залишились при тій же думці – у цьому напрямку слід працювати, бо в цього проекту є майбутнє.

Леся ГОРГОТА

Ctrl
Enter
Помітили помИлку
Виділіть текст і натисніть Ctrl+Enter
Коментувати (0)
Інформація
Відвідувачі, що знаходяться в групі Гости, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.