Новини Золочівщини
08:37, 02 листопада 2023
58
0

Вчились справлятись із важкими ситуаціями

Вчились справлятись  із важкими ситуаціями
Gazeta
Фото: НУС
Людина з високим рівнем емоційного здоров'я проявляє стійкість у періоди стресу, тому в наших сучасних реаліях необхідно піклуватися про емоційне здоров'я та свій психологічний стан. Але коли його рівень падає, то навіть невеликі негаразди здатні викликати панічні атаки чи депресію.
Вчились справлятись  із важкими ситуаціями
Вчились справлятись  із важкими ситуаціями

Також усі ми знаємо, що емоції досить тісно пов'язані з нашим фізичним станом: якщо раніше люди були ближчими до природи та мали генетичні захисні механізми, що оберігали від захворювань, то нині вони позбавлені такого захисту і мусять бути не лише фізично розвинутими, а й ментально стійкими.
Це вказує на те, що необхідно навчитися справлятися з величезним потоком інформації, котрий сьогодні накриває людей, як лавина, відмежовуватися від другорядних проблем, створювати для себе психологічно комфортні умови.
Благодійний фонд «Золочів відроджений» в координації та партнерстві з Золочівською міською та Заболотцівською сільською радами та суспільно-політичним часописом «Наша українська справа», реалізовує ряд заходів, що спрямовані на покращення умов проживання внутрішньо переміщених осіб, зокрема жінок з дітьми.
Так у рамках проєкту «Розвиток потенціалу ОГС та ініціативних груп у регіонах України з високою концентрацією ВПО щодо впровадження гендерних питань у гуманітарній діяльності (GiHA)» в партнерстві з ГО «Бюро гендерних стратегій та бюджетування» за підтримки Гуманітарного фонду для України (UHF) у громадах працює психолог. Проєкт сприяє психосоціальному відновленню та інтеграції внутрішньо переміщених до місцевої громади.
Метою проведення заходів, перш за все, є відкриття для людей їхніх власних ресурсів та якостей, які допомагають їм справлятися з важкими ситуаціями. Це обмін досвідом, спілкування, пошук нових друзів. Важливий аспект роботи – інтеграція в місцеву спільноту.


Леся Горгота
Ctrl
Enter
Помітили помИлку
Виділіть текст і натисніть Ctrl+Enter
Коментувати (0)
Інформація
Відвідувачі, що знаходяться в групі Гости, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.