Новини Золочівщини
16:46, 02 червня 2017
855
1

У Київ закохуються з першого погляду

У Київ закохуються з першого погляду
Gazeta
Фото: НУС
«Як тебе не любити, Києве мій…», – ці слова ще довго відлунюватимуть у моєму серці. Та й мабуть, не лише моєму. Адже недарма кажуть, що побувавши раз у столиці нашої держави, закохуєшся в неї на все життя.
Минулого тижня студенти двох груп КН-1,та ОБ-1 Золочівського коледжу НУ «Львівська політехніка»  разом із кураторами групи Тетяною Хмеляр та Валентиною Михайлів подорожували до Києва. На добру дорогу нас благословив о. Юрій Галабуда. Це місто вразило своєю красою і величчю іще на під’їзді до нього.  
Ще у потязі перед нами відкрився чудовий пейзаж лівого берега Дніпра. Золоті куполи Києво-Печерської Лаври, розкішна зелень міста, вражаючих розмірів пам’ятник "Битьківщина-Мати", ще багато грандіозних споруд – мости та багатоповерхівки, храми та пам‘ятники...
Будь-яка екскурсія починається з огляду найстаровинніших пам’яток, і тому нас насамперед повели до Михайлівського Золотоверхого собору – це найгарніше місце, яке я будь-коли бачив. Справжні ченці в чорному одязі, багато прихожан, дзвони і служба Божа у храмі причарували мою душу.
Наступним пунктом призначення була найвідоміша в Україні вулиця – Хрещатик. Величний Київ у ці дні святкував день народження. Мов у калейдоскопі змінювалась картинка: старновинні будівлі, крамнички, люди… Красиві пам’ятники та фонтани змушували нас помилуватись, а проходячи біля Монументу Героям Небесної Сотні, важко стримати емоції, крається серце…
Там же, на Майдані Незалежності, я придбав невеличкий сувенір-магнітик на пам’ять. І тепер, дивлячись на нього, завжди пригадую той незабутній день, що ми провели у Києві.
А ще ми бачили Софійський собор, пам’ятник Богдану Хмельницькому, побували у парку Вічної Слави, катались на фунікулері, відвідали музей зброї (така кількість військової техніки, зокрема танків, вразила мене і моїх друзів), Верховну Раду України, Золоті Ворота…
Особливої уваги заслуговує поїздка в потязі з усіма її веселощами, іграми, історіями. Та й без пригод не обійшлось.  
Київ привітав нас усміхненими обличчями мешканців, грандіозними будівлями і затишними зеленими вуличками. За один день екскурсій і прогулянок ми встигли полюбити нашу столицю. Сподіваюся, що це тільки початок знайомства нашої групи з Україною.

Олег МАЦ, студент групи КН-1
Золочівського коледжу
НУ «Львівська політехніка»
Ctrl
Enter
Помітили помИлку
Виділіть текст і натисніть Ctrl+Enter
Коментувати (1)
Інформація
Відвідувачі, що знаходяться в групі Гости, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.