Новини Золочівщини
10:59, 08 січня 2015
1378
0

10 січня 2015 о 17:00 у Народному Домі відбудеться святковий концерт

10 січня 2015 о 17:00 у Народному Домі відбудеться святковий концерт
Gazeta
Фото: НУС
Павло Дворський народився 1 лютого 1953 року в с. Ленківці Кельменецького району Чернівецької області.
Після закінчення Чернівецького музичного училища, в 1976 році, Павла Дворського запрошують до вокально-інструментального ансамблю "Смерічка". В 1979 році в репертуарі "Смерічки" з'явилися перші пісні Павла Дворського: "Стожари" і "Маки для сина".
 
Популярність до нього прийшла в 1985 році, коли відомий український співак Назарій Яремчук заспівав його "Смерекову хату" і "Писанку". Після цього Павло Дворський розпочинає сольну кар'єру.
У 1989 році він зайняв третє місце у жанрі поп-музики на першому фестивалі "Червона Рута" в Чернівцях; студія Львівського телебачення відзняла сольний відео-альбом Дворського.
 
У 1994 році після закінчення Львівської консерваторії записує два магніто-альбоми: "Горнусь до тобе, Україно" і "Товариство моє". Того ж року удостоєний звання народного артиста України. Влітку 1996 року Павло Дворський починає роботу над своїм першим компакт-диском "Автографи любові".
 
За внесок у національний рух українська діаспора нагородила співака в 1997 році "Лицарським Хрестом Слави", наступного року лицарський орден Архістратига Михаїла удостоїв його лицарським титулом.
 
У 1999-му році з'явився наступний альбом співака "Забута ікона", а сольну програму "Почуття" на сцені палацу "Україна" у Києві Павло Дворський виконав у супроводі естрадно-симфонічного оркестру. У 2000 році світ побачили ще два диски Павла Дворського "Будуймо храми" і "Буковинське танго".
 
Указом Президента України у 2003 році його за значний особистий внесок у збагачення української пісенної спадщини нагороджено орденом "За заслуги" II ступеню. Майстер спорту з тенісу.
 
Фольк-гурт «Львівські музики» був заснований у січні 1988р. у старовинному місті Лева.
 
   З музою і любов’ю до української пісні в одне ціле зібрались чотири музиканти і вокалісти, які раніше працювали у славних гуртах – «Світязь», «Ватра», «Львів» і «Рекрут» - це Станіслав Чуєнко, Іван Мазур, Ігор Курач та Степан Пигитяк. Гурт назвали «Львівські Музики» і одразу ж отримали визнання палких шанувальників.
  
А перша перемога і справжня слава прийшла до «музик» на фестивалях «Червона Рута» (1989р.) та «Золоті Трембіти» (1996р.), де «Львівські музики» стали лауреатами і їхня пісня злетіла над цілою Україною і цілим світом. Як наслідок – гастролі до країн, де мешкають українці і не тільки, бо українську пісню люблять всі. Збулась мета, яку поставили перед собою хлопці – популяризувати українську пісню і мелос у цілому світі. І так сталося. Музики побували на усіх континентах, їм аплодували найперше у Югославії, Німеччині, Канаді, Великій Британії, Америці, Австралії, Португалії, Польщі, Італії, Словачині і навіть на острові Мазейра у Атлантичному океані. Не одноразово хлопці виступали на доброчинних концертах та акціях для дітей сиріт, чорнобильців і неповносправних.
 
   У репертуарі «Львівських музик» більше 300 пісень, хлопці зробили все аби відродити забуті народні пісні, духовні, січових стрільців і УПА, лемківські, соромітські, а також пісні сучасних композиторів. У січні 2009р. – гурт відзначив своє творче 20-ліття. За цей час "Львівські музики" випустили 10 музичних альбомів і 8 відеофільмів. Склад гурту з плином часу змінювався, свій великий вклад в його розвиток зробили окрім вище названих і Степан Барабах, Юрій Цвєтков і нині покійний Степан Пичитяк.
 
   Сьогодні до складу «Львівських Музик» входять четверо музикантів і вокалістів: Володимир Ковальчук (акордеон, клавіші, сопілка, вокал, музичний керівник), Богдан Жовтуля (скрипка, бубенки, гітара, вокал), Тарас Тимошенко (гітара, труба, клавіші, вокал), Іван Мазур (контрабас, бас-гітара, вокал, мистецький керівник гурту).
 Останні 10 років гурт працює у тісній співпраці з відомим телеведучим і продюсером Ігорем Кобрином.
Ctrl
Enter
Помітили помИлку
Виділіть текст і натисніть Ctrl+Enter
Коментувати (0)
Інформація
Відвідувачі, що знаходяться в групі Гости, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.