ОДПІ
08:56, 02 грудня 2015
766
0

Про справляння військового збору та ПДФО на проведеній «гарячій лінії»

Про справляння військового збору та ПДФО на проведеній «гарячій лінії»
Gazeta
Фото: НУС

В Золочівській ОДПІ ГУ ДФС у Львівській області був проведений сеанс телефонного зв’язку «гаряча лінія». На запитання платників щодо особливостей обчислення та сплати військового збору, податку на доходи фізичних осіб відповідала головний державний інспектор з питань комунікацій Костецька С.З. Пропонуємо відповіді на отримані запитання.

 

В який термін податковий агент повинен перерахувати до бюджету військовий збір у разі, якщо дохід нарахований, але не виплачений?

Якщо податковий агент нараховує, але не виплачує (не надає) платнику податку дохід, то військовий збір, який підлягає утриманню з такого нарахованого доходу, підлягає перерахуванню до бюджету податковим агентом у строки, встановлені Податковим кодексом України для місячного податкового періоду, тобто не пізніше 30 календарних днів, наступних за місяцем нарахування доходу (п.п. 168.1.5 п. 168.1 ст. 168 ПКУ).

Які документи повинна надати фізична особа - підприємець іншому суб`єкту господарювання для уникнення подвійного оподаткування з військового збору?

 

Суб’єкт господарювання при виплаті доходів фізичній особі - підприємцю не утримує військовий збір за умови надання такою особою копії документа, що підтверджує її реєстрацію як суб’єкта підприємницької діяльності.

 

Яким чином сплачується військовий збір у разі нотаріального оформлення об’єктів спадщини?

 

Сплата військового збору у разі нотаріального посвідчення договорів купівлі-продажу майна резидентами та нерезидентами, посвідчення договорів дарування чи видачі свідоцтв про право на спадщину нерезидентам здійснюється до нотаріального оформлення таких договорів (одержання свідоцтв ) за ставкою 1,5 відсотка.

Чи оподатковується податком на доходи фізичних осіб сума компенсації, яка виплачується підприємством найманому працівнику, за використання власного автомобіля при виконанні службових обов`язків?

Сума компенсації, яка виплачується юридичною особою найманому працівнику за використання власного автомобіля, який не перебуває в оренді у юридичної особи, при виконанні службових обов’язків, є додатковим благом такого працівника та оподатковується податком на доходи фізичних осіб (пп.164.2.17 п.164.2 ст.164 Податкового кодексу).

 

Які відомості повинна містити довідка про доходи найманої особи, яка надається підприємством,з метою заповнення декларації про майновий стан та доходи для отримання податкової знижки?

 

Враховуючи те, що затвердженої форми довідки про доходи, яку повинні надавати податкові агенти на вимогу платника податків, нормами чинного законодавства не передбачено, то довідка надається у довільній формі, в якій, крім загальної інформації про фізичну особу (ПІБ, реєстраційний номер облікової картки, період роботи), зазначається наступна інформація:

сума нарахованого оподатковуваного доходу (помісячно та загальною сумою);
розмір та сума податкової соціальної пільги;

сума нарахованого та утриманого єдиного соціального внеску;

сума нарахованого та утриманого податку на доходи фізичних осіб.

 

 

Чи застосовується соціальна пільга у місяці звільнення працівника?

Відповідно до пп. 169.3.4 п. 169.3 ст. 169 Податкового кодексу України податкова соціальна пільга надається з урахуванням останнього місячного податкового періоду, в якому платник податку був звільнений з місця роботи.

 

 

ГДІ з питань комунікацій

Ctrl
Enter
Помітили помИлку
Виділіть текст і натисніть Ctrl+Enter
Коментувати (0)
Інформація
Відвідувачі, що знаходяться в групі Гости, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.