Новини Золочівщини
17:57, 30 квітня 2015
1307
0

Толока на Спадистій

Толока на Спадистій
Gazeta
Фото: НУС
Про те, що у Золочеві регулярно проводяться толоки із прибирання території часопис «Наша українська справа» розповідав уже неодноразово. Та у вівторок відбулась одна із наймасовіших толок у нашому місті. Про те, що територія на вулиці Спадистій між старим і новим руслом Золочівки потребує впорядкуання говорили часто і жителі масиву Заріччя, і ті, хто просто там буває. Але ці погаданки можна було розуміти так: хтось таки (якийсь, такий собі анекдотичний То-ся) має прийти і прибрати те, що нагромадилось внаслідок людської життєдіяльності та природних процесів. На заклик міського голови Ігоря Гриньківа прийти і впорядкувати цю територію першими відгукнулись представники «Об‘єднання Самопоміч». Так Микола Криворучко, який тут проживає, власноруч напередодні розніс у кожну домівку запрошення долучитись до робіт. А вже на ранок тут кипіла робота і лунала музика.
Працівники міської ради, комунальних підприємств міста – МВ ЖКП, МКП «Золочівводоканал», КП «Золочівський ринок», військовослужбовці Навчального центру Національної гвардії України, мешканці вулиці Спадистої, представники «Об‘єднання Самопоміч», загалом толока об‘єднала більше сотні активних, працьовитих, хазяйновитих золочів‘ян. Кілька годин наполегливої праці і маємо ще одну зону відпочинку.
Ігор ГРИНЬКІВ, міський голова Золочева, добре знає всі проблеми міста, кожного його закутка:
– Масив Заріччя є доволі великим і тут теж проживають люди, такі ж, як і у центральній частині міста. Уже кілька років поспіль працюємо над каналізуванням цього масиву. Розумію, що окрім каналізування, тут є багато роботи, зокрема ремонт дороги. Проте, не можемо ремонтувати дороги, не зробивши каналізування. Але ж спільними зусиллями можемо, не вкладаючи зайвих коштів, а лише доклавши праці і душі, поприбирати, почистити, вивезти хлам. І місцина, що донині викликала неприємні відчуття, стає досить привабливою. Переконаний, що у місті має бути якомога більше зелених зон, парків, скверів. А гуртом ми здатні справді багато зробити. Під час толоки і працюємо завзято, і настрій на нові справи приходить, і пізнаємо один одного.
Микола Криворучко навіть не сподівався, що його щирі запрошення на толоку, зберуть таку кількість небайдужих золочів'ян, здатних до невпізнання змінити територію:
– А громадою справді можна гори звернути. Недаремно наші предки отак толокою і мости, і дороги, і будинки будували. Ми так і людям, котрі потребують допомоги, можемо здорово підсобляти.


Леся ГОРГОТА
Фото автора
 
Ctrl
Enter
Помітили помИлку
Виділіть текст і натисніть Ctrl+Enter
Коментувати (0)
Інформація
Відвідувачі, що знаходяться в групі Гости, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.