Новини Золочівщини
07:39, 08 вересня 2023
460
0

«Крила» допомагають жінкам обрати свій шлях

«Крила» допомагають жінкам обрати свій шлях
Gazeta
Фото: НУС
Золочівська громада одна з 20 громад України, відібраних для участі у проєкті «Крила», що впроваджується організацією Pact Ukraine спільно із партнерами у Львівській області БО «Фонд Горіховий дім». Проєкт «Крила. Жінки залучені: шлях до зростання та економічної безпеки» орієнтований на жінку, на її сильні сторони, на її ресурси. Проєкт працює із жінками, надихаючи та мотивуючи їх до змін, надаючи їм знання та необхідні навички для успішного працевлаштування чи започаткування власної справи. Невдовзі розпочнуться заняття 6-ї хвилі навчальної програми «Майстерня можливостей» – складової проєкту «Крила» (Жінки залучені: шлях до зростання та економічної безпеки). Сьогодні ми запросили до розмови місцеву координаторку проєкту «Крила», тренерку Наталію МАРКЕВИЧ.
– Наталіє, чого навчались дівчата на цих заняттях?
– Програма мотивації для жінок «Майстерня можливостей» допомагає жінкам-бенефіціаркам проєкту «Крила», повірити в свої сили, знайти свій шлях до економічної безпеки та обрати на виході із «Майстерні» один з двох, запропонованих проєктом шляхів: розвиток навичок працевлаштування або розвиток навичок започаткування та ведення власної справи. Ці навички передають жінкам команди партнерських організацій.
– Як ти стала тренеркою у проєкті?
– Проєкт «Крила» шукав громаду для участі, вийшли на Золочівську громаду, а в мене вже був досвід тренерської роботи. У свій час я була тренером з підготовки прийомних батьків, батьків-вихователів і підвищення кваліфікації батьків-вихователів. Крім того була фасилітатором у програмі профілактика ВІЛ/СНІДу.
– Який із випусків був найцікавішим?
– Вони всі – різні, всі – цікаві по-своєму, бо кожна з учасниць унікальна. Пригадую третій набір. Це був один з найскладніших періодів, бо це був набір після початку війни. Ми не знали як, і у якому напрямку рухатись, як спілкуватись із дівчатами (Це – єдиний набір, де ми не отримали жодних грантів). 50 відсотків учасниць були внутрішньо-переміщеними особами, які зараз уже не проживають у нашій громаді. Вони повернулись на своє постійне місце проживання або поїхали далі. У першому і другому випуску були дівчата, які займались кондитерською справою, сільським господарством, IT-технологією, швейним та іншим бізнесом і отримали фінансову підтримку на розвиток власної справи.
– Наталіє, що є крилами для тебе?
– Якщо у проєкті, то це – успіхи кожної з моїх випускниць. Не залежно – чи це власна справа, чи працевлаштування. Я отримую задоволення від того, як вони змінюються. Вони приходять у відчаї, невпевнені у собі, і з кожною нашою зустріччю вони відкриваються і розвивають свій потенціал.
Якщо не про проєкт, то це – мої доньки, мій чоловік, мої батьки.
– Що попереду?
– Ще попереду у нас два набори. Один стартує невдовзі, а наступний весною 2025 року. Так що мешканки нашої громади ще мають можливість взяти участь у проєкті, зателефонувавши мені за номером тел. 067-2525875 та заповнивши анкету за посиланням: http://docs.google.com/forms/d/1SDlxWDLnfSvbftCAKfRbvOg6AWxxUHyuF5-AkCTY0e4/edit
Якщо жінки, в тому числі сільські жінки та жінки з уразливих груп населення, вірять в свої сили, мають достатньо знань та навичок, знаходяться у дружньому середовищі, яке сприяє зміцненню їхнього професійного потенціалу, то вони будуть економічно убезпечені, що призведе до благополуччя їхніх сімей та усієї громади загалом. Отож, запрошую жінок для участі у проєкті.
За детальнішою інформацією звертайтесь у відділення соціальної роботи КЗ «Центр надання соціальних послуг Золочівської міської ради Золочівського району Львівської області» (м. Золочів, вул. Чорновола, 3, каб. 412).



Розмовляла
Ірина ДОМАРЕЦЬКА
Ctrl
Enter
Помітили помИлку
Виділіть текст і натисніть Ctrl+Enter
Коментувати (0)
Інформація
Відвідувачі, що знаходяться в групі Гости, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.