Новини Золочівщини
09:54, 03 березня 2017
1240
1

Півмільйона – на ремонт адмінбудинку?!

Півмільйона – на ремонт адмінбудинку?!
Gazeta
Фото: НУС


 23 лютого 2017 року відбулася ХІІ сесія Золочівської районної ради. У сесійній залі зареєструвалося 28 депутатів. Пленарне засідання вів голова районної ради Олег Банах. Згідно із запропонованим порядком денним депутати розглянули 26 питань.
Основним питаннями порядку денного сесії були: про підвищення тарифних розрядів педагогічних працівників закладів та установ освіти, що фінансуються за рахунок коштів районного бюджету Золочівського району; про внесення доповнення до рішення ІХ сесії районної ради від 16.12.2016 №136 «Про затвердження Програми соціально-економічного та культурного розвитку Золочівського району на 2017 рік» та доповнень до місцевих соціально-економічних  Програм на 2017 рік; про внесення змін до районного бюджету Золочівського району на 2017 рік; про затвердження списку присяжних для Золочівського районного суду Львівської області.
Депутати від ПП «Об‘єднання Самопоміч» не погодились із деякими змінами до бюджету, що викликало дискусію у залі.
Михайло ГЕТЬМАНЧИК, депутат Золочівської районної ради (ПП «Об‘єднання Самопоміч»):
– Депутати Золочівської районної ради часто роблять розподіл коштів районного бюджету на власний розсуд, не дослухаючись до громади. Сьогодні я категорично не погоджуюсь із виділенням коштів на певні потреби. Зокрема ще на засіданні депутатської комісії я озвучував свою позицію щодо виділення півмільйона гривень на ремонт адмінбудинку. Адже ті кошти можна використати на більш нагальні потреби. Безпосередньо перед сесією зранку збиралась ще раз бюджетна комісія, яка переглядала це питання і замість того, щоб кошти скерувати, скажімо, на ремонт школи чи вуличне освітлення в одному з сіл району чи ремонт дороги, депутати збільшили цю суму до 570 тисяч гривень. Це неправильно. Маємо думати насамперед про людей. Мені закидають, що в район приїжджають гості з Європи і їх хочуть зустрічати в «європейських кабінетах». Зазначу, що не кабінети мають бути «європейськими», а ті послуги, які повинні отримувати громади, мають бути європейськими. Окрім того, вважаю ці кошти витраченими надарма, адже невідомо чи в рамках реформи децентралізацї це приміщення не змінить свого цільового призначення. Ще  50 тисяч гривень скеровано на підтримку діяльності редакції газети «Народне слово». Всього у 2017 році планують виділити 200 тисяч гривень. Чи доречно фінансово підтримувати структуру, яка є прибутковою? Органи місцевого самоврядування скеровують кошти районному бюджету, які йдуть на підтримку газети і ті ж органи місцевого самоврядування платять за розміщення інформації в  цій же газеті. Звичайно, важко колегам-депутатам усвідомити, що преса має бути і може бути незалежною. Вигідно їм тримати видання, яке «годують з руки» і яке стане у нагоді під час виборів. І таких витрат у районному бюджеті набереться досить. На мою думку, депутати мають думати насамперед про громаду, чиї інтереси покликані відстоювати. Сьогодні діти із с. Вороняки відвідують дитячі садочки у місті Золочеві, чим створюють черги у місті. І в той же час коштів на ремонт садка у селі Вороняки в районному бюджеті не знайшлось. Ми маємо ситуацію, коли є школи, де протікає дах, де потрібно проводити заміну вікон, потребують ремонту ФАПи, дитячі садочки, дороги, вуличне освітлення, але нагальним для депутатів стало виділення півмільйона на ремонт адмінбудинку чи на ще якісь потреби, доречності в яких аж ніяк немає. 


Леся ГОРГОТА

Ctrl
Enter
Помітили помИлку
Виділіть текст і натисніть Ctrl+Enter
Коментувати (1)
Інформація
Відвідувачі, що знаходяться в групі Гости, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.