Новини Золочівщини
13:48, 25 серпня 2016
880
0

Ми народжені вільними і не поступимося свободою нікому

Ми народжені вільними і не поступимося свободою нікому
Gazeta
Фото: НУС
За 25 років ми пройшли чималий шлях до справжньої незалежності. День за днем ми відбудовуємо свою власну державу, відроджуємо забуте роками відчуття господаря на власній землі, закладаємо підвалини майбутнього для наших дітей.
24 серпня золочів‘яни святкували 25 річницю незалежності України.
У центральній частині міста комфортно почувалися різноманітні виставки, майстер-класи… Тут розгорнулися виставки творів мистецтва місцевих майстрів пензля. Бажаючі мали нагоду взяти участь у майстер-класі з витинанок та створення ляльок-мотанок, навчитись плетінню української коси зі стрічкою. Чимало цікавих збирали виставки ковальських виробів та меду. А боді-арт у виконанні молоді ДПТНЗ Червоненського ВПУ викликав захоплення не лише у дітей. Особливу увагу привертала виставка стародавніх вишиванок. Представники учнівського самоврядування Золочівської ЗОШ І–ІІІ ст. №1 провели акцію із розповсюдження серед учасників свята роздрукованих цитат із віршів Івана Франка, ювілейний рік якого відзначаємо. «Україна – сонячна» у зображенні наймолодших художників – учасників конкурсу дитячого малюнка на території Золочівської ЗОШ №1 справді  променилася теплом, добром і любов‘ю. Справжнє свято дитинства подарувала золочів‘янам міська рада – на вулиці Пушкіна відкрили дитячий майданчик.
Майоріли вишиванками вулиці міста. Зовсім юні і дуже поважні золочів‘яни пройшли урочистою ходою, даруючи рідному місту розмаїття узорів, стилів, барв своїх вишиванок. Вишиванка – це історія, оберіг, пам‘ять, творчість, це стильно і модно, це ж дійсно гарно.
У районному Народному домі відбулася урочиста академія та святковий концерт з нагоди відзначення 25-ї річниці незалежності України, у якому взяли участь керівництво міста та району, ветерани національно-визвольних змагань, військовослужбовці, представники політичних партій, громадських організацій, громадськість району, митці золочівської сцени.
А далі святкування перенеслось на центральну площу Золочева.
– Будьте незалежні від воєн, бід, горя, непорозумінь, нещасть, незгод! Нехай яскраве сонце зігріває Ваші серця на рідній землі. Дай, Боже, кожному здоров'я, терпеливості, щастя, світла, добробуту, здійснення мрій та задумів. Тільки вірою, працею та любов'ю можна здолати труднощі і здобувати перемогти. Наша сила у молитві, чесності, підтримці одне одного і єдності, – щиро вітала краян ведуча Катерина ТИХОНОВА.
Для городян та гостей міста завжди бажаними є військовий оркестр Навчального центру Національної гвардії України під керівництвом майора Богдана Ружицького. Солісти Григорій Дмитрак, Іван Шептицький та Володимир Українець подарували присутнім неперевершені українські пісні.
З 25-ю річницею Незалежності привітав золочів‘ян міський голова Золочева Ігор ГРИНЬКІВ:
– Два роки тому ми постали перед загрозою втрати нашої України. Сьогодні змушені вести кровопролитну війну із ворогом за подальше вільне життя. Сьогодні, вітаючи вас із Днем Незалежності, я насамперед бажаю вам сили духу, вистояти у цій війні і перемогти. Щоб кожен наш воїн живим та здоровим повернувся з війни до рідної домівки. А нам  усім хай Господь подасть мудрості збудувати державу, в якій нам хочеться жити. У державі розпочались системні зміни. Дуже важливою є реформа децентралізації. Разом із навколишніми селами маємо створити сильну Золочівську громаду, маємо не залежати від прихоті політика, чиновника, відкинути популізм з перейменуванням вулиць, політичні роздори. Маємо будувати сильну громаду, сильну об‘єднану Золочівську громаду, бо сильна громада – це сильна держава. Дорогі, золочів‘яни! Дякую вам усім за те, що робите щодня кращим наше місто. Дякую вам і зичу усім насамперед миру, здоров‘я та достатку. Хочу передати вітання із Днем Незалежності тим золочів‘янам, які сьогодні далеко від рідного міста, далеко на чужині. Хай Господь береже їх і хай вони якнайшвидше повертаються додому. Слава українському народу! Слава золочівській громаді! Слава Україні! Героям слава!
І полинуло в небо 25 жовто-блакитних кульок в ім‘я миру, щастя і незалежності рідної держави.
А далі відбулась справжня фейєрія – золочів‘ян вітали із 25- річницею Незалежності України гості зі Львова. На запрошення Золочівської міської ради до нас завітали неперевершені учасники студії Кarparation, гурти «Шоколадка», «Glam:berry», латвійка з українською душею Мія й інші.
Оваціями зустрічали золочів‘яни на сцені заслужену артистку України Наталку Карпу.
– У мене насправді у Золочеві живе дуже багато друзів, просто знайомих, просо дуже багато творчих і гарних людей. Я дякую, що маю можливість із вами товаришувати і приїжджати у ваше чудове місто. У Золочів я закохана по самі вуха, – сказала зі сцени Наталка КАРПА. А далі співачка виконала як уже знані хіти «Піду за тобою», «Літо. Літо», «Час – пісок» й інші,  та зовсім новий «Сонцезалежна». Не обійшлось свято і без українських народних пісень, серед яких була «Калина» – візитівка Наталки Карпи не тільки в Україні, але і в Європі. Саме її співачка і заспівала у фіналі концерту. На завершення усі учасники святкового дійства виконали пісню «Ми зможем все», що стало символічним  ствердження того, що Україна – непереможна. Ми народжені вільними і не поступимося свободою ніколи.
Ми переможемо.
Україна буде вільною, сильною, заможною європейською державою! На нашій землі запанує мир!
Святковий концерт відбувся завдяки фінансовій підтримці директора ТзОВ «Золочівагробуд» Йосипа Барабаша, директора ТзОВ «Золочівбуд» Ореста Мелеха, директора ТзОВ «Райсільенерго» Григорія Канюки, директора КП «Перспектива» Богдана Тимківа та приватного підприємця Сергія Вереди.
Леся ГОРГОТА
Фото автора
Ctrl
Enter
Помітили помИлку
Виділіть текст і натисніть Ctrl+Enter
Коментувати (0)
Інформація
Відвідувачі, що знаходяться в групі Гости, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.