Новини Золочівщини
11:02, 26 серпня 2015
1156
0

День Незалежності у Золочеві

День Незалежності у Золочеві
Gazeta
Фото: НУС
 
 Україна відзначила 24 річницю незалежності України. В цей день українці йшли до храму Господнього, як і кожної неділі чи у велике церковне свято. Але цей день – особливий. Він не пов’язаний з життям Ісуса Христа, Богородиці чи святих. День Незалежності України золочів‘яни святкували з молитвами про мир, про покров для наших військових, котрі захищають наш спокій на східних кордонах України. Із спомином про тих, хто життя своє поклав на вівтар незалежності.
Основні урочистості з нагоди святкування Дня Незалежності України відбувались у районному Народному домі. Під час святкового заходу грамотами та подяками були відзначені священнослужителі, військовослужбовці, золочів‘яни, котрі своєю невтомною працею щодня засвідчують свою любов і відданість українському народові, своє переконання у тому, що не розмовами, а лише справами можна допомогти Україні у такий нелегкий час.

Святковий концерт відбувався за участю солістів районного народного дому та аматорських колективів району.

Традиційно, у святкові дні відбувався і ряд спортивних заходів. Напередодні святкувань, 22 серпня, у міському парку відпочинку «Здоров'я» відбувся традиційний турнір з тенісу для дітей «Кубок Золочева», присвячений Дню Державного Прапора та Дню Незалежності України. Молоді спортсмени змагалися у трьох вікових групах.
23 серпня на подвір'ї Золочівської ЗОШ I-III ст. № 1 відбувся дитячий конкурс «Малюнок на асфальті», присвячений Дню Державного Прапора та Дню Незалежності України. Юні художники утворили три групи відповідно до віку. Головною тематикою стало те як бачить підростаюче покоління майбутнє нашої держави. Переможці, призери та учасники отримали грамоти та подарунки.
Також цього дня відбувся районний турнір з баскетболу, участь у якому взяли 3 команди. Переможцем турніру стала команда «EKU».
У парку «Здоров‘я» святковий вечір молодь завершила дискотекою, яку організувала РО Об'єднання «Самопоміч». Дехто на площі «Незалежності» ще раз пережив трагічні сторінки історії народу разом з героями фільму «Поводир». Комусь були «необхідні» ще й народні гуляння… У майбутньому, мирному житті обов‘язково погуляємо. А поки що нам, Україні, потрібно пройти, як по крихкому льоду, двадцять п‘ятий рік своєї незалежності.
Теплом від літа і сердець, сонячним промінням і сяйвом людської доброти і любові, візерунками безлічі яскравих вишиванок запам‘ятався золочів‘янам цей святковий, по-особливому врочистий, тривожний День Незалежності України.
 
Ctrl
Enter
Помітили помИлку
Виділіть текст і натисніть Ctrl+Enter
Коментувати (0)
Інформація
Відвідувачі, що знаходяться в групі Гости, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.