Новини Золочівщини
19:45, 03 червня 2016
2088
0

Золочів‘яни вітали рідне місто

Золочів‘яни вітали рідне місто
Gazeta
Фото: НУС
Місто прокидалося у свій день народження. Сьогодні не будуть вкладати плитку, мостити бруківку, садити квіти і дерева, полоти клумби, зварювати конструкції дитячого майданчика, встановлювати численні атракціони, сцену… Сьогодні, у неділю, 29 травня 2016 року золочів‘яни радо зустрічають гостей, щоб разом відзначити 593 рік народження рідного міста.

Урочисто і особливо піднесено молилися вірні у храмах всіх конфесій, дякували за всі звершення і просили у Господа благословення на подальший успішний шлях для кожної людини, родини, рідного міста, України.

А поміж тим у міському парку відпочинку «Здоров‘я» юні легкоатлети вже змагалися у бігу на приз нашої газети. Тут же, в парку, змагалися і волейболісти.

А Золочівська ЗОШ № 3 традиційно приймала шахістів.   

Основною подією дня стало освячення відтворених скульптур Діви Марії з Ісусом і Святого Йосифа на площі перед костелом Успіння Пресвятої Діви Марії на відродженому бульварі Сковороди. Про ці урочистості маємо обов‘язок і величезне бажання розповісти в окремій публікації, бо передувало їм чимало творчих планів, пошуків, творчих, фізичних, духовних зусиль.

Отож, у вир свята добровільно і з насолодою кидалися всі золочів‘яни і гості міста. Хтось мав величезну пізнавальну потребу відвідати виставку зброї у районному Народному домі. 

Любителі мали змогу переглянути виставку-продаж воскових свічок, картин, старовинних фотографій, гончарних виробів, виробів зі скла, скуштувати смачного меду, козацького кулішу, відвідати атракціони, придбати на згадку про  свято пам‘ятний подарунок.

Малята щасливі з нагоди відкриття дитячого майданчика у сквері «Зелений яр». Вони дочекались нарешті можливості його випробувати. А згодом взяли участь у велопробігу, побували на театральному дійстві…. До речі, в давнину у Зеленому Яру також був дитячий майданчик з каруселлю (див. чорно-біле фото). А в місті їх чекають атракціони, гірки, каруселі, солодка вата… Справжнє свято. От тільки мама (чи бабуся) не скрізь встигає.

Спортивні святкові баталії продовжились на стадіоні «Сокіл», де золочівські футболісти перемогли команду «Сокіл» з Угерська з рахунком 3:2.

Любителі поспівати мають добру нагоду продемонструвати свій талант на «Караоке».

А для дітей, обдарованих талантом художника, варто спробувати створити малюнок «Рідне місто моє» під час конкурсу малюнка на асфальті на подвір‘ї ЗОШ № 1.

Подарунком місту на День народження від вихованців ЦДЮТ стала екологічна інсценізація «За чистий Золочів» під керівництвом Уляни Буртняк. Дякував юним акторам за ініціативу керівник ТзОВ «Еко Баланс Золочів».

Свій показовий виступ підготували також вихованці Золочівського міського центру фізичного здоров'я населення «Спорт для всіх».

На святковій сцені виступив колектив художньої самодіяльності Бродівського центру культури і дозвілля УТОГ.

Акробатичний батл у виконанні військовослужбовців НЦ НГУ заворожено спостерігали всі від малого до поважного.

Виступ військового оркестру Навчального центру Національної гвардії України завжди з нетерпінням чекають краяни, бо залюблені у талант кожного і всіх військових музикантів.

Культурно-мистецька програма за участю талановитих золочів‘ян «З днем народження, рідне місто» підсилює відчуття свята, закоханості у красу рідного краю, патріотичного піднесення.

Байдужих до творчості народного танцювального колективу «Первоцвіт» бути не може. Танцювальний флешмоб у виконанні «Первоцвіту» глядачі зустріли так, як зустрічають найяскравіших зірок танцю. Провели святкову програму Катерина Тихонова і Тетяна Вітка.

У такій піднесеній, гарній, добрій, святковій атмосфері просто і водночас врочисто лунало вітальне слово міського голови Золочева Ігоря Гриньківа. Міський голова не розповідав про недоспані ночі, коли сон втікає, а натомість приходять грандіозні плани щодо розбудови Золочева. Не говорив про безконечні турботи про кошти, матеріали, майстрів, співпрацю, опалення, освітлення, дахи, ТПВ, ОСББ… Ігор Михайлович також відчув, що місто сьогодні святкує.

Свято талантів тривало. Золочівських майстрів сцени святкового вечора змінив Гуцул-Хуліган (Василь Мельникович) і гурт «ФІРА». Ось так, жартуючи і приспівуючи, до глибокої ночі відзначали уродини Золочева навіть не задумуючись, що на ранок у місті, наче у вулику кипітиме робота: прибиратимуть, садитимуть квіти, дерева, вкладатимуть бруківку… Але легка атмосфера свята супроводжуватиме нас у повсякденних турботах. Для того і варто працювати.

Ірина ДОМАРЕЦЬКА


Ctrl
Enter
Помітили помИлку
Виділіть текст і натисніть Ctrl+Enter
Коментувати (0)
Інформація
Відвідувачі, що знаходяться в групі Гости, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.