Новини Золочівщини
18:13, 14 грудня 2015
850
0

Волинський народний хор запрошує на коляду

Волинський народний хор запрошує на коляду
Gazeta
Фото: НУС

Державний академічний Волинський народний хор — професійний мистецький колектив заснований в 1978 році в місті Луцьку Волинської області. Одним з організаторів та першим художнім керівником хору був народний артист України, композитор Анатолій Максимович Пашкевич. З 1989 по 1993 рік колектив очолював відомий балетмейстер, заслужений артист України Анатолій Йосипович Іванов. З 1989 року головним диригентом, а з 1993 року і художнім керівником Волинського народного хору є заслужений діяч мистецтв України Олександр Олександрович Стадник.
Колектив на сьогоднішній день налічує близько 80 чоловік артистичного складу з середньою спеціальною та вищою музичною освітою а також адміністративний персонал.

Хорова група — 38 співаків (хормейстер Володимир Валерійович Єфіменко)

Балетна група — 22 танцюристи (балетмейстер заслужений артист України Валерій Васильович Смирнов)

Оркестр -14 музикантів (керівник оркестру заслужений артист України Ростислав Максимович П’ятачук)

За роки існування державний академічний Волинський народний хор провів більше 3500 концертів, з великим успіхом гастролюючи як в Україні, так і далеко за її межами. Колективу аплодували найбільші концертні зали Канади та США, Італії, Греції, Польщі, Австрії, Бельгії, Франції, Німеччини та багатьох інших країн Європи. Випущено 6 аудіо-альбомів з записами більш як сотні пісень, які були вперше виконані саме Волинським народним хором, а також чотири відео-альбоми різних концертних програм колективу. В 2008 році вийшла в світ книга "Співає Волинський народний хорде зібрано 120 найкращих пісень з репертуару колективу.

Основу репертуару Волинського народного хору складає пісенний, музичний та хореографічний матеріал Волині, в якому особлива увага приділяється фольклорній спадщині в записах Лесі Українки та Оскара Кольберга. Творчим кредо художнього керівника колективу є постійне оновлення та створення нових концертних програм, збагачення репертуару фольклорним надбанням як Волині, так і інших регіонів України та пошук нових форм і методів його сценічного втілення через органічне поєднання танцю, інструментальної музики та пісні, використовуючи як традиційну, так і сучасну манери їх обробки та виконання.

Державний академічний Волинський народний хор  це українська пісня, танець та інструментальна музика сплетені у барвистий вінок вокально-хореографічних композицій,жанрових сцен, етнографічних картин.

Державний академічний Волинський народний хор це традиції жанру,органічно поєднані з сучасністю., світосприйняттям молодого покоління. Це бережливе відношення до фольклору та постійний пошук нових його відображення на сцені.

Державний академічний Волинський народний хор це молодість і краса українського народного мистецтва та високопрофесійна майстерність виконання. Це відданість своїй справі і любов до культури українського народу всіх артистів та керівництва колективу.

Державний академічний Волинський народний хор це заповнені концертні зали, це щирі оплески, це успіх як в Україні, так і в багатьох країнах світу.

Ctrl
Enter
Помітили помИлку
Виділіть текст і натисніть Ctrl+Enter
Коментувати (0)
Інформація
Відвідувачі, що знаходяться в групі Гости, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.