Новини Золочівщини
00:49, 29 вересня 2014
1694
0

Виступ національного Президентського Оркестру у Золочеві

Виступ національного Президентського Оркестру у Золочеві
Admin
Фото: НУС

У неділю Золочів на запрошення командування Навчального центру національної гвардії України та за сприяння міського голови міста Золочева Ігоря Гриньківа відвідав Національний президентський оркестр. Засновник Національного президентського оркестру, художній керівник – головний диригент Народний артист України, професор Анатолій Молотай знаний у Золочеві, бо ж його вихованцями вважають себе учасники військового оркестру Навчального центру Національної гвардії України, його учнями є чимало золочів‘ян. Та й сам Анатолій Михайлович бував у нашому місті щороку. Нам вдалось поспілкуватись із корифеєм оркестрового мистецтва Анатолієм Молотаєм.

– У Золочеві я не вперше. Маю тут багато знайомих, учнів. Колись був тут раз у рік точно, а бувало і частіше. Багато з ким підтримую зв‘язки і зараз. Зараз Золочів відчутно змінився, набув вигляду гарного європейського міста. Це дуже приємно, бо пам‘ятаю його у різні роки і те, що побачив зараз є дуже позитивним.

– Зараз Національний президентський оркестр працює у посиленому режимі.

– Працювати у посиленому режимі для колективу –  звична річ. Зараз багато працюємо для підняття бойового і морального духу людей, які їдуть у зону АТО, які приїхали з війни. Даємо концерти у військових частинах, чи просто у містах. Разом з американським оркестром сьогодні ми були на навчаннях у Яворові, де дали концерт для військових. Щодня маємо два-три концерти. Сьогодні це вже четвертий концерт. Ми уже побували у Краматорську, Слов‘янську й інших гарячих точках нашої держави.

– Як сприймають виступи на Сході України?

– Народ оживає. Там, де звільнені міста, Україна оживає. Дуже люди ждуть нас. Там усе розбите, понівечене… Були у шпиталі, де 400 військових лікується від поранень. Це молоді хлопці, як дзвіночки, козаки наші, Герої. Сьогодні Україна переживає велику трагедію, горе, про яке і подумати ніхто не міг. Хочу запевнити, Українці вміють воювати. Вони зараз настільки згуртувались, що воюватимуть до останнього патрона і Україна ніколи не буде рабою.

У репертуарі колективу – класична спадщина, твори сучасних українських композиторів, зразки світової музичної культури. Оркестрова палітра творів вразила золочів‘ян та військовослужбовців вишуканістю. Гарний настрій та незабутні емоції дарували присутнім виступи Заслуженого артиста АР Крим Анатолія Юрченка, композитора, народного артиста України Володимира Засухіна, лауреата національних конкурсів Ірини Зябченко та багатьох інших. Оркестр виконав близько 20 творів. На завершення гості подарували золочів‘янам неперевершений номер «Артисти жартують». Сольні виступи артистів та різні класичні композиції супроводжувалися вдячними оплесками глядачів.

Проте, це справді потрібно було бачити та чути, бо ж словами емоції та враження не передати.

За словами директора оркестру Івана Москаленка, Всеукраїнське турне створено, аби підтримати українських воїнів, їхній бойовий дух та настрій.

– Вважаю, що такі заходи повинні проводитися не лише в теперішній складний час, а постійно, – зазначив Іван Москаленко.

Леся ГОРГОТА

Ctrl
Enter
Помітили помИлку
Виділіть текст і натисніть Ctrl+Enter
Коментувати (0)
Інформація
Відвідувачі, що знаходяться в групі Гости, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.