Новини Золочівщини
19:56, 27 тра 2015
1227
2

Презентація книги "Заради життя"

Презентація книги
Gazeta
Фото: НУС
26 червня 2015 року у Зозулівському НВК відбулась презентація книги «Заради життя», ініціаторами створення якої були Тетяна Тихонова та Надія Каркулевська. Книга присвячена герою АТО  Віталію Бахуру, який віддав своє життя, відстоюючи незалежність Батьківщини. Актовий зал був переповнений людьми, котрі ділились спогадами про Віталія. 
Надія Каркулевська, класний керівник Віталія Бахура: «14 червня 2014 року серце України затужило за своїми синами, які, перебуваючи на борту літака ІЛ-76 Зброїних Сил України, були збиті терористами в аеропорту Луганська зенітною установкою і крупнокаліберним кулеметом на висоті 700 метрів. Загинули всі 40 військовослужбовців та дев’ять членів екіпажу. Затужило серце України за своїми синами, цвітом нації, надією нації, які могли б ще жити і жити, приносити добро для України та своїх родин, але така була воля Божа».
Щиро та тривожно учні декламували вірші, співали пісні, згадуючи та вшановуючи героя України. На презентації був присутній Тарас Подвірний, який видав та змакетував книгу, представник меценатів, котрі долучилися до її видання.
Під час свого виступу Тарас Подвірний зазначив, що рішення створити саме книгу прийняли тому, що газетні статті чи телевізійні сюжети забуваються, а формат книги-спогадів, думок, деталей та фактів глибоко залишається в пам’яті. Також Тарас Михайлович наголосив: «Ми плануємо передати більше сотні книг Золочівському відділу освіти та бібліотечній системі для того, щоб вони були доступними кожному та сприяли, щоб пам'ять про наших українських героїв виховувала почуття патріотизму серед молоді, особливо школярів».
Після закінчення презентації учні та вчителі з квітами та лампадками пішли на могилу Віталія вшанувати світлу пам’ять про героя. Герої не вмирають, вони живуть у нашій пам'яті, у наших серцях.

Наталія Гурська 
Фото автора
 
Ctrl
Enter
Помітили помИлку
Виділіть текст і натисніть Ctrl+Enter
Коментувати (2)
Інформація
Відвідувачі, що знаходяться в групі Гости, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.