Новини Золочівщини
19:54, 23 листопада 2014
1240
0

Обрані небо тримати для нас...

Обрані небо тримати для нас...
Admin
Фото: НУС

Герої не вмирають… Нещодавні події в Україні змінили нас усіх. Загиблі герої «Небесної сотні» та бійці Національної гвардії віддали своє життя заради світлого майбутнього нашої країни. Маємо пам‘ятати про подвиг тих, хто життя віддав за наше майбутнє, за майбутнє наших дітей.

11 листопада у дитячій дошкільній установі № 7, що у місті Золочеві, відбувся патріотичний захід у пам‘ять про тих, хто життя своє поклав за Україну у минулі роки та вже у теперішні дні. Дошкільнята старшої групи під керівництвом вихователів Галини Дутчак та Галини Дук гортали сторінки історії рідного краю, декламували поезію та виконували патріотичні пісні, в чому їм допомагала музичний керівник Ірина Басараб.

Зворушила хореографічна постановка «Мальви», постановкою якої займався Юрій Сидорович (керівник народного ансамблю «Первоцвіт» та батько дошкільнятка).

Душі героїв. Вони  очима-зорями  дивляться на  нас  із  небес, журавлями  пролітають  над  нами, сумно  курличучи  в  небесній далині…

«А сотню вже зустріли небеса...

Летіли легко, хоч Майдан ридав…

І з кров'ю перемішана сльоза….

А батько сина ще не відпускав..

Й заплакав Бог, побачивши загін:

Спереду – сотник, молодий, вродливий

І юний хлопчик в касці голубій,

І вчитель літній, сивий-сивий...

І рани їхні вже не їм болять..

Жовто-блакитний стяг покрив їм тіло...

Як крила ангела, злітаючи назад,

Небесна сотня в вирій полетіла…», – до болю зворушливо звучало із дитячих вуст.

Мама Максимка Людмила Костів виконала разом із дітьми пісню на слова Т. Петриненка «Господи, помилуй нас». Також на заході були присутні отець Юрій Галабуда, голова районного осередку «Просвіта» Олександра Юськевич.

Завідувач ДНЗ №7 Неля Миколаївна Грицина тепло подякувала усім присутнім та зауважила, що любов до рідного краю, почуття патріотизму потрібно закладати у дитячі серця змалечку.

Отець Юрій, звертаючись до присутніх, наголосив, що живемо у час, коли за Україну помирають тисячі українських солдат. Серед тих, хто ризикує життям на Сході України є і золочів‘яни. Побували там і батьки діток, які безпосередньо брали участь у заході. То ж такі виховні години є вкрай потрібними для наших малят.

 

Леся ГОРГОТА

Ctrl
Enter
Помітили помИлку
Виділіть текст і натисніть Ctrl+Enter
Коментувати (0)
Інформація
Відвідувачі, що знаходяться в групі Гости, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.