Новини Золочівщини
02:41, 22 грудня 2014
1727
0

Відновлено проїзд через Млинівку на вулиці Тернопільській

Відновлено проїзд через Млинівку на вулиці Тернопільській
Admin
Фото: НУС

Впродовж тривалого часу тривають будівельні роботи на перехресті вулиць Тернопільська–Труша. Минулого тижня на вулиці Тернопільській відновлено проїзд по мосту. З цього приводу спілкуємось із міським головою міста Золочева Ігорем ГРИНЬКІВИМ.

–  Будівельні роботи ще не завершено, але відновити проїзд саме зараз, на зиму, було вкрай необхідно. На час ремонту велике транспортне навантаження випало на вулицю С. Бандери, що створювало значні незручності для водіїв. Із запланованих робіт вдалось зробити багато. Демонтовано аварійні бетонні конструкції, прокладено по руслу бетонні труби, бетонні камери для обслуговування моста. Усі кабельні мережі електропостачання та зв'язку прокладено у захисні футляри. Окрім цього влаштовано резервні захисні футляри для прокладення комунікаційних мереж через проїжджу частину дороги на вулиці Тернопільській. Зроблено це на перспективу для прокладання інженерних комунікацій без руйнування дорожнього покриття. Також влаштовано колектор ливневої каналізації на мості для відведення дощової та стічної води, яка періодично там збирається, що створює незручності для переходу і проїзду автотранспорту. Безперечно потрібно створювати умови і для пішоходів, і для водіїв.

Вже вдалось облаштувати тротуар на вулиці Труша. Також цю ділянку обсадили гарними ялинами.

– Що ще потрібно зробити для повного завершення робіт?

– Маємо ще облаштувати тротуар біля Золочівської ЗОШ № 1, для цього потрібно перенести електричні опори, які встановлено на пішохідній доріжці і які створюють  певні незручності для пішоходів. Русло річки Млинівки на території ЗОШ № 1 буде викладене річковим каменем, який завезено з Надвірної. Дорожньо-будівельні роботи з влаштуванням асфальтно-бетонного покриття цьогоріч не можемо виконати з об‘єктивних причин, оскільки насипний ґрунт, який сягає понад три метри дасть осадку. Будівельники зійшлись на тому, щоб перенести будівельно-монтажні роботи по капітальному ремонту моста на вулиці Тернопільській на наступний рік, щоб не витрачати даремно бюджетні кошти. Насправді гарно та практично цей важливий для нашого міста транспортний вузол виглядатиме після облаштування транспортного кільця. Чи зможемо це зробити наступного року, залежатиме від можливостей міського бюджету. Але документацію ми вже виготовили. Отже, зробимо це неодмінно.

– Попри те, що роботи не завершені на вулиці Труша, як ви уже говорили, посаджено красиві ялини, освітлено їх. А не боїтесь, що напередодні свят хтось може зазіхнути на цю красу?

– Я знаю, що золочів‘яни – люди порядні і опускатись до того, щоб вкрасти ялину чи гірлянду ніхто не буде. Ми маємо приклад того, як сьогодні наші мешканці самі проявляють ініціативу і допомагають місту у благоустрої. Яскравим прикладом є центральна частина міста та ремонт вулиць коштами місцевих підприємців. На цей раз ялини для посадки місту подарувало ДП «Золочівський лісгосп». Працівники комунальних підприємств посадили ці ялини. Коли почали їх садити, проявили ініціативу золочів'яни Петро Пастушок, Володимир Шайган та Петро Бутин, які дали кошти на придбання гірлянд для цих ялин, щоб і цей куточок нашого міста також набув гарного різдвяного вигляду. Тому сьогодні вдячний усім золочів‘янам, котрі люблять своє місто і бережуть зроблене.

Леся ГОРГОТА

Ctrl
Enter
Помітили помИлку
Виділіть текст і натисніть Ctrl+Enter
Коментувати (0)
Інформація
Відвідувачі, що знаходяться в групі Гости, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.