ОДПІ
12:40, 07 вересня 2015
798
0

Зміни в системі електронного адміністрування ПДВ для с/г підприємств

Зміни в системі електронного адміністрування ПДВ для с/г підприємств
Gazeta
Фото: НУС

Золочівська ОДПІ повідомляє, Державна фіскальна служба України листом від 11.08.2015 № 29560/7/99-99-19-03-02-17 надала роз’яснення про особливості застосування системи електронного адміністрування ПДВ для сільськогосподарських підприємств.

Зокрема, з врахуванням змін, внесених Законом №643 від 16.07.2015 сільськогосподарським підприємствам, що обрали спеціальний режим оподаткування відповідно до статті 209 Кодексу, в системі електронного адміністрування ПДВ відкрито додаткові рахунки, призначені для перерахування коштів на спеціальні рахунки с/г товаровиробників.

Таким чином, сільськогосподарські підприємства використовують у системі електронного адміністрування два електронних рахунки: основний та додатковий. Основний електронний рахунок призначається для проведення розрахунків з бюджетом; для перерахування коштів в сумах, необхідних для реєстрації податкових накладних по діяльності іншій, ніж сільськогосподарська. Крім того, з основного електронного рахунку за заявою платника перераховуються:

- до бюджету – суми податкового боргу за несільськогосподарською діяльністю;

-на поточний рахунок платника – кошти, що перевищують суму, яка підлягає перерахуванню до бюджету.

Додатковий електронний рахунок призначений для перерахування коштів на спеціальні рахунки с/г підприємств. На цей рахунок підприємством зараховуються кошти з поточного рахунку в сумі, необхідній для реєстрації податкових накладних, які складаються при здійсненні операцій з постачання сільськогосподарських товарів/послуг у межах спеціального режиму оподаткування.

З додаткового електронного рахунку кошти автоматично перераховуються Казначейством на спеціальні рахунки с/г підприємств протягом операційного дня, в якому кошти надійшли на такі електронні рахунки. Реквізити спеціального рахунку підприємство зобов’язане зазначати у податковій звітності з ПДВ.

До настання граничних термінів, передбачених для сплати задекларованих податкових зобов’язань, необхідно, щоб загальна сума перерахованих коштів на додатковий електронний рахунок, з якого кошти автоматично списуються на спеціальний рахунок, була не менше суми податкових зобов’язань, задекларованих таким сільськогосподарським підприємством у податковій декларації, в якій відображаються результати діяльності в межах спеціального режиму оподаткування за результатами відповідного звітного (податкового) періоду (декларації 0121–0123).

 

Законом № 643 внесено зміни до порядку розрахунку суми податку, на яку платник податку має право зареєструвати податкові накладні та/або розрахунки коригування в Єдиному реєстрі податкових накладних .

Для с/г підприємства реєстраційна сума обчислюється в цілому для усіх видів діяльності (як для сільськогосподарської діяльності, так і для іншої діяльності) та використовується для реєстрації податкових накладних / розрахунків коригування, складених як по сільськогосподарській, так і по іншій діяльності платника.

 

 

 

ГДІ з питань комунікацій
Ctrl
Enter
Помітили помИлку
Виділіть текст і натисніть Ctrl+Enter
Коментувати (0)
Інформація
Відвідувачі, що знаходяться в групі Гости, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.