ОДПІ
15:27, 21 серпня 2015
719
0

Про електронне адміністрування ПДВ йшлося на семінарі

Про електронне адміністрування ПДВ йшлося на семінарі
Gazeta
Фото: НУС

Нещодавно в Золочівській ОДПІ Головного управління ДФС у Львівській області відбувся тематичний семінар для суб’єктів господарювання з питань функціонування системи електронного адміністрування податку на додану вартість.

 

Фахівці роз’яснили зміни до Податкового кодексу щодо удосконалення адміністрування ПДВ, внесені Законом України від 16.07.2015 №643-VIII, зокрема, змін до порядку формування реєстраційної суми, яка обраховуються за формулою, відповідно до п. 2001.3 ст. 2001 Кодексу, особливостей порядку заповнення податкових накладних та їх реєстрації в Єдиному реєстрі, не застосуванні штрафних санкцій за порушення термінів реєстрації податкових накладних в ЄРПН, складених з 1 липня до 1 жовтня 2015 року.

 

Слухачам наголошено, що сільськогосподарським підприємствам, які обрали спеціальний режим оподаткування ПДВ, додатково відкриваються рахунки в системі електронного адміністрування податку, призначені для перерахування коштів на їх спеціальні рахунки.

 

Крім того, платників проінформовано про сервіси електронного адміністрування ПДВ та особливості заповнення звітності за липень цього року.

 

На завершення семінару платники отримали вичерпні відповіді на свої запитання.

 

Коли змінюються показники, що відображені у витягу з системи електронного адміністрування ПДВ?

 

Показники змінюються по мірі надходження до системи електронного адміністрування ПДВ інформації про зареєстровані податкові накладні, розрахунки коригування до них, митні декларації та аркуші коригування до них, зараховані на електронний рахунок кошти, подану податкову звітність.

 

В який термін сільськогосподарському підприємству здійснюється перерахування коштів з додаткового електронного рахунка на спеціальний рахунок?

 

Сільськогосподарські підприємства використовують у системі електронного адміністрування два електронних рахунки: основний та додатковий. На основний електронний рахунок підприємства перераховують зі свого поточного рахунку кошти в сумах, необхідних для реєстрації податкових накладних по діяльності іншій, ніж сільськогосподарська. На додатковий - кошти в сумі, необхідній для реєстрації податкових накладних при здійсненні операцій з постачання сільськогосподарських товарів/послуг у межах спеціального режиму оподаткування.

 

З додаткового електронного рахунку кошти автоматично перераховуються Казначейством на спеціальні рахунки сільськогосподарських підприємств протягом операційного дня, в якому кошти надійшли на такі електронні рахунки.

 

Реквізити спеціального рахунку сільськогосподарське підприємство зобов’язане зазначати у податковій звітності з податку на додану вартість.

 

До настання граничних термінів, передбачених для сплати задекларованих податкових зобов’язань, необхідно, щоб загальна сума перерахованих коштів на додатковий електронний рахунок, з якого кошти автоматично списуються на спеціальний рахунок, була не менше суми податкових зобов’язань, задекларованих таким сільськогосподарським підприємством у податковій декларації, в якій відображаються результати діяльності в межах спеціального режиму оподаткування за результатами відповідного звітного (податкового) періоду (декларації 0121–0123).

 

Приклад. с/г підприємством перераховано кошти на додатковий електронний рахунок (та з додаткового рахунку перераховано Казначейством на його спеціальний рахунок) :

 

14.08.2015 – у обсязі 5 000 грн., 18.08.2015 – 7 000 грн., 25.08.2015 – 3 000 грн., 28.08.2015 – 5 000 гривень.

 

У декларації 0121 за липень 2015 року, поданій 20.08.2015, підприємством задекларовано податкових зобов’язань з ПДВ на суму 20 000 гривень.

 

Таким чином, станом на 30.08.2015 (граничний термін сплати податкових зобов’язань з ПДВ по декларації за липень 2015 року) сума податку в обсязі 20 000 грн., задекларована до сплати у декларації 0121 за липень 2015 року, вважається погашеною.

 

ГДІ з питань комунікацій
Ctrl
Enter
Помітили помИлку
Виділіть текст і натисніть Ctrl+Enter
Коментувати (0)
Інформація
Відвідувачі, що знаходяться в групі Гости, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.