ОДПІ
14:34, 14 тра 2015
759
0

Про особливості застосування податкового законодавства

Про особливості застосування податкового законодавства
Gazeta
Фото: НУС

Нещодавно фахівці  Золочівської ОДПІ  провели черговий семінар для платників податків з питань адміністрування місцевих, рентних платежів, застосування реєстраторів розрахункових операцій .      

   У ході зустрічі розглянуті питання електронного адміністування ПДВ, порядку заповнення податкової звітності з рентної плати, екологічного податку, розрахунку за формою №1ДФ.

       Особливу увагу було приділено  законодавчим вимогам 2015 року щодо застосування РРО.

      На завершення семінару платники податків отримали відповіді на запитання, які їх цікавили .

 

      Чи  необхідно суб’єкту господарювання подавати декларацію рентної плати за спеціальне використання води , якщо  відсутній  об’єкт оподаткування?

 

    Якщо у суб’єкта господарювання, зареєстрованого платником рентної плати за спеціальне використання води, у деяких звітних (податкових) періодах або протягом звітного (податкового) року відсутній об’єкт оподаткування з причини використання води виключно для власних питних та санітарно-гігієнічних потреб, то наявність у такого суб’єкта господарювання дозволу на спеціальне водокористування (або договору на поставку води) визначає обов’язок такого суб’єкта подавати до територіального органу ДФС (за основним або неосновним місцем обліку) податкові декларації з рентної плати (в частині рентної плати за спеціальне використання води) наростаючим підсумком з початку року.

 

      Які документи потрібно подати для реєстрації РРО?

 

      Для реєстрації реєстраторів розрахункових операцій суб’єкт господарювання подає до  фіскального органу:

 заяву про реєстрацію РРО за формою № 1-РРО;  

 копію документа, що підтверджує факт купівлі або безоплатного отримання РРО у власність, іншого документа, що підтверджує право власності або користування РРО;

 

 копію документа на право власності або іншого документа, що дає право на розміщення господарської одиниці, де буде використовуватися РРО;

 

 копію договору суб'єкта господарювання з Центру сервісного обслуговування про технічне обслуговування та ремонт РРО.

 

 

    Чи  може контрагент отримати копії податкових накладних, які зареєстровані в Єдиному реєстрі податкових накладних?

 

     Покупці – платники податку мають можливість отримувати з Єдиного реєстру податкових накладних електронні копії податкових накладних/розрахунків коригування, які зареєстровані в ЄРПН їх контрагентами – постачальниками. 

      З метою отримання податкової накладної/розрахунку коригування, зареєстрованих в ЄРПН, покупець надсилає в електронному вигляді запит до ЄРПН, за яким отримує в електронному вигляді повідомлення про реєстрацію податкової накладної/розрахунку коригування в ЄРПН та податкову накладну/розрахунок коригування в електронному вигляді (пункт 201.10 статті 201  Податкового кодексу).

      Податкова накладна, складена в електронному вигляді, яка отримана з ЄРПН покупцем, вважається такою, що отримана від постачальника.

 

    Як оподатковується  військовим збором разова нецільова матеріальна допомога, яка надається працівнику?

 

       Відповідно до п.п. 1.2 п. 161 підрозділу 10 розділу ХХ Податкового кодексу України об’єктом оподаткування військовим збором є доходи, визначені ст. 163 Кодексу, зокрема загальний місячний (річний ) оподатковуваний дохід.

       До загального місячного (річного) оподатковуваного доходу платника податку не включається, тобто не оподатковується, сума нецільової благодійної допомоги, що надається роботодавцем на користь працівника, яка сукупно у 2015 році не перевищує – 1710 грн., а в частині її перевищення є об’єктом оподаткування військовим збором на загальних підставах.

         ГДІ з питань комунікацій

Ctrl
Enter
Помітили помИлку
Виділіть текст і натисніть Ctrl+Enter
Коментувати (0)
Інформація
Відвідувачі, що знаходяться в групі Гости, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.