ОДПІ
11:25, 11 березня 2015
836
0

Податковий компроміс - крок на зустріч бізнесу

Податковий компроміс - крок на зустріч бізнесу
Gazeta
Фото: НУС
   Золочівська ОДПІ  нагадує платникам податків, що останній термін для прийняття рішення щодо участі у процедурі податкового компромісу та подання відповідних документів до контролюючого органу – 16 квітня 2015 року.

Податковий компроміс – це режим звільнення від юридичної відповідальності платників податків та/або їх посадових (службових) осіб за заниження податкових зобов’язань з податку на прибуток підприємств та/або податку на додану вартість за будь-які податкові періоди до 1 квітня 2014 року з урахуванням строків давності, встановлених ст. 102 Податкового кодексу.

Платник податків, який вирішив скористатися процедурою податкового компромісу, має право подати відповідні уточнюючі розрахунки податкових зобов'язань з податку на прибуток підприємств та/або податку на додану вартість, в яких визначає суму завищення витрат, що враховуються при визначенні об'єкта оподаткування податком на прибуток підприємств та/або суму завищення податкового кредиту з податку на додану вартість.

У разі досягнення податкового компромісу суб’єкту господарювання доведеться сплатити до бюджету 5% від суми заниження податкового зобов’язання, а  інші 95% -  вважатимуться  погашеними. При цьому штрафні санкції та пеня не нараховуються.

Методичні рекомендації щодо застосування податкового компромісу затверджені наказом ДФС України від17 січня 2015 року N 13.

Звертаємо увагу, що законодавством передбачено винятково добровільну участь платників у податковому компромісі.

Ctrl
Enter
Помітили помИлку
Виділіть текст і натисніть Ctrl+Enter
Коментувати (0)
Інформація
Відвідувачі, що знаходяться в групі Гости, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.