ОДПІ
11:04, 30 вересня 2014
1116
0

Як і коли платити ЄСВ «загальносистемникам»

Як і коли платити ЄСВ «загальносистемникам»
Admin
Фото: НУС
Золочівська ОДПІ повідомляє про те, що базою нарахування єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування фізичній особі-підприємцю, що перебуває на загальній системі оподаткування, є сума доходу (прибутку), отриманого від діяльності, що підлягає оподаткуванню податком на доходи фізичних осіб. Водночас сума єдиного соціального внеску не може бути меншою за розмір мінімального страхового внеску за місяць, у якому отримано дохід.
 Нагадаємо, що мінімальний страховий внесок – сума єдиного внеску, що визначається розрахунково, як добуток мінімального розміру зарплати на розмір внеску, встановлений законом на місяць, за який нараховується заробітна плата (дохід), і підлягає сплаті щомісяця. Розмір внеску становить 34,7 % мінімальної зарплати, що з початку 2014 року дорівнює 1218 гривень, а це – 422,65 гривні. В свою чергу, максимальний розмір бази нарахування ЄСВ - 20706 гривень, а місячна максимальна сума ЄСВ - 7184,98 гривні.
 Фізичні особи-підприємці, які працюють на загальній системі оподаткування, сплачують єдиний внесок за календарний рік до 10 лютого наступного року. Крім цього, протягом року до 15 березня, до 15 травня, до 15 серпня і до 15 листопада зазначені платники сплачують єдиний внесок у вигляді авансових платежів в розмірі 25% річної суми єдиного внеску, обчисленої від суми, визначеної для сплати авансових сум податку на доходи фізичних осіб-суб’єктів підприємницької діяльності.


Ctrl
Enter
Помітили помИлку
Виділіть текст і натисніть Ctrl+Enter
Коментувати (0)
Інформація
Відвідувачі, що знаходяться в групі Гости, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.