Новини Золочівщини, Політика
12:02, 27 серпня 2015
1651
0

Олег Березюк - у Золочеві

Олег Березюк - у Золочеві
Gazeta
Фото: НУС
 Учора, 26 серпня, відбулась зустріч народного депутата України, голови фракції «Об’єднання Самопоміч» у Верховній раді України Олега Березюка з активом Золочівського районного осередку «Об‘єднання Самопоміч».
 


 

 

 
– Для того, щоб завтра щось сталось, потрібно вже сьогодні щось зробити. І чим більший проект, тим триваліший період його реалізації, – з перших слів Олег Романович націлив аудиторію на кропітку працю, котра чекає кожного попереду.
Народний депутат України Олег Березюк роз’яснив присутнім позицію фракції «Об‘єднання Самопоміч» щодо ключових питань державотворення.
Цікавило присутніх питання децентралізації та об’єднання громад. Об’єднання громад є об’єктивною реальністю та потребою сьогодення. На щастя люди це розуміють. Можливі два способи об’єднання: «через коліно», або природнім шляхом. «Самопоміч» за поступовий та зрілий шлях. На жаль, керівники областей, регіонів та сіл не проводять достатньо роботи для роз’яснення механізмів та переваг об’єднання, переслідуючи часто свої меркантильні інтереси або будучи просто не якісними управлінцями. Тільки об’єднана громада може бути конкурентною та успішною. Це тривалий і не легкий процес.
Також не оминули увагою під час зустрічі питання змін до Конституції України.
За словами депутата, проголосовані завдяки голосам групи «Відродження» і Опозиційного блоку зміни не є децентралізацією, про яку багато говорили з трибун, а є повзучою децентралізацією та є проявом східної деспотії.
– Префекти президента, за цим проектом, окрім виконавчої та координаційної функції, матимуть функцію прокурорського нагляду. Такі префекти стануть узурпаторами та поставлять в залежність від себе усе місцеве самоврядування, – зазначив О. Березюк, – і на вас буде покладена велика відповідальність – вистояти та відстояти інтереси громади.

 
 
Щодо змін, які окреслюють особливості місцевого самоврядування в Луганській та Донецькій областях, у «Самопомочі» переконані, що вони несуть в собі загрозу суверенітету України. Ті, хто говорить, що особливий статус Донбасу потрібен як демонстрація іноземним партнерам виконання Мінських угод, мають зрозуміти, що Конституція України не має бути об‘єктом дипломатичних переговорів.
Поспілкувавшись із народним депутатом України Олегом Березюком, стало зрозуміло, що перед нами не просто політик, перед нами – державник. Бо як відомо, політик думає про майбутні вибори, а державник – про майбутні покоління.
Леся ГОРГОТА

Фото Ірини ДОМАРЕЦЬКОЇ
Ctrl
Enter
Помітили помИлку
Виділіть текст і натисніть Ctrl+Enter
Коментувати (0)
Інформація
Відвідувачі, що знаходяться в групі Гости, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.