Політика
12:00, 30 січня 2015
1445
0

У пріоритетах – довіра і праця

У пріоритетах – довіра і праця
Admin
Фото: НУС

У Києві у Будинку вчителя відбувся четвертий з‘їзд політичної партії «Об‘єднання Самопоміч». Участь у з‘їзді взяли голова Золочівської районної організації «Об‘єднання Самопоміч» Йосип Барабаш та голова міської організації Вікторія Шумакова. Серед запрошених гостей на з‘їзді були присутні міський голова Золочева Ігор Гриньків та міський голова Перемишлян Олександр Зозуля.

Серйозність моменту загострили повідомлення народного депутата України від «Самопомочі» Семена Семенченка, який зараз в зоні АТО: російські танки прорвались через 31-й блокпост і увійшли в село Жолобок.

Під час роботи з‘їзду партії її лідер Андрій Садовий окреслив основні пріоритети в діяльності на 2015 рік. Він наголосив на необхідності розбудови місцевих осередків, підготовці кадрів на місцях та участі у виборах до місцевих органів влади. А народним депутатам від політсили він запропонував зосередитися на реформуванні держапарату, судової гілки влади, децентралізації владних повноважень, посиленні контролю за використанням бюджетних коштів та протидії корупції.

Крім того, під постійний контроль народні депутати від фракції «Об‘єднання Самопоміч» мають взяти використання бюджетних коштів. 

– Ми будемо використовувати всі контролюючі органи парламенту аби дивитись, куди підуть ті 90 млрд. гривень, які виділені в бюджеті на оборону країни, – наголосив лідер фракції «Об‘єднання Самопоміч» у Верховній раді України Олег Березюк. – Понад 10 років олігархи керували державою, як власною корпорацією. Тим самим зруйнувавши її та підставивши під війну. Противагою цьому є світогляд, що базується на принципах прозорого та публічного державного управління.

Виступаючи перед присутніми на з‘їзді депутат Верховної Ради України Ірина Подоляк зазначила:

– Чому партія «Самопоміч» стала парламентською? Відповідь проста. Бо точкою відліку для цієї партії стала довіра. Довіра мільйонів людей, які вимагають від нас не політичних шоу, а праці. Маємо об‘єднати цих людей. Об‘єднати на засадах моральності, об‘єднати тих людей, які готові йти у владу, брати на себе відповідальність за своїх дітей, за майбутнє, за Україну. Наше завдання, завдання «Самопомочі», не заблукати у тих «політичних джунглях», які ми зараз маємо, не опускати рук і не розчаровуватись. Та найважливішим завданням є встояти, не здати позицій і посунутись вперед.

Про своє бачення завдань Золочівської районної організації політичної партії «Об‘єднання Самопоміч» говорить її голова Йосип БАРАБАШ:

– Фракція «Самопоміч» у Верховній Раді активно працює в напрямку конституційної реформи, оборони та нацбезпеки, проведенні судової реформи та реформи держапарату.   контролю за використанням бюджетних коштів та протидії корупції.  Важливо? Пріоритетом партії є децентралізація влади та підтримка освіти.  Добре, що з‘їзд поставив завдання «Самопомочі» активно готуватися до наступних місцевих виборів. Ми всі маємо розуміти, що, як висловився наш лідер Андрій Садовий, реформи будуть буксувати без зміни влади на місцях. І основним завданням на 2015 рік буде розбудова осередків, об’єднання всіх здорових сил на місцях і якісне оновлення місцевих органів влади. Справді дуже важливо зміцнити довіру, працювати на результат.

Вікторія ШУМАКОВА, голова Золочівської міської організації «Об‘єднання Самопоміч»:

– Голова політичної партії «Об‘єднання Самопоміч» Андрій Садовий неодноразово наголошує, що до виборів потрібно якісно готуватися. При цьому він завжди робив акцент на слові «якісно». І сьогодні ми активно працюємо, ставлячи за основу саме не кількість, а якість. Щоб залучати людей, які дійсно мають покликання служити громадам. Маємо розуміти усі, що лише тоді, коли до управління громадами прийдуть фахівці, тоді і матимемо результат.

Делегати з‘їзду одностайно прийняли до лав політичної партії «Об‘єднання Самопоміч» семеро нових кандидатів, п'ятеро з яких – нині діючі депутати Верховної Ради. Серед них і колишня золочів‘янка Ірина Подоляк (дівоче прізвище Плотиця).

Леся ГОРГОТА

Ctrl
Enter
Помітили помИлку
Виділіть текст і натисніть Ctrl+Enter
Коментувати (0)
Інформація
Відвідувачі, що знаходяться в групі Гости, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.