ОДПІ
15:55, 06 тра 2015
734
0

Новий порядок складання та подання запитів на отримання публічної інформації

Новий порядок складання та подання запитів на отримання  публічної інформації
Gazeta
Фото: НУС

Золочівська ОДПІповідомляє, що з 14 квітня 2015 року набрав чинності наказ ДФС України від 10.03.2015 р. №309, яким затверджено новий порядок складання та подання запитів на отримання публічної інформації, що знаходиться у володінні органів фіскальної служби та нова форма подання такого запиту. Зазначену форму запиту можна отримати у суб'єкта координації в органах ДФС України або на офіційному веб-порталі ДФС України, суб-сайтах органів ДФС України у розділі "Публічна інформація".

Відповідно до вказаного Порядку запитувач має право звернутися до органів Державної фіскальної служби із запитом, в усній чи письмовій формі, особисто від запитувача або шляхом надсилання поштою, електронною поштою, факсом, телефоном на вибір запитувача, та незалежно від того, стосується ця інформація його особисто чи ні, без пояснення причини подання запиту. У формі запиту запитувачеві надається можливість вибрати форму надання відповіді - поштою, факсом, електронною поштою.

Кожен з органів ДФС України є розпорядником публічної інформації, яка відображена та задокументована будь-якими засобами та на будь-яких носіях, що була отримана або створена в процесі виконання суб'єктами владних повноважень своїх обов'язків, передбачених чинним законодавством, або яка знаходиться у володінні суб'єктів владних повноважень, інших розпорядників публічної інформації, визначених Законом.

Проте, органи ДФС не є розпорядниками інформації за запитами на отримання публічної інформації стосовно:

-інформації інших державних органів України, органів влади інших держав, міжнародних організацій;

-інформації, яка може бути отримана шляхом узагальнення, аналітичної обробки даних або потребує створення в інший спосіб.

 

Відповідь на запит надається протягом п'яти робочих днів з дня його отримання, або ж, строк розгляду може бути продовжено до 20 робочих днів, у разі коли запит стосується надання великого обсягу інформації або потребує пошуку інформації серед значної кількості даних.

ГДІ з питань комунікацій

Ctrl
Enter
Помітили помИлку
Виділіть текст і натисніть Ctrl+Enter
Коментувати (0)
Інформація
Відвідувачі, що знаходяться в групі Гости, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.