Новини Золочівщини
14:26, 28 вересня 2023
252
0

Cтратегічна сесія Координаційної ради з питань внутрішньо переміщених осіб

Cтратегічна сесія Координаційної ради з питань внутрішньо переміщених осіб
Gazeta
Фото: НУС
У п’ятницю, 22 вересня 2023 року, у Золочівській громаді відбулась Стратегічна сесія Координаційної ради з питань внутрішньо переміщених осіб при міському голові м. Золочева.
– Золочівська громада перша на Львівщині у травні цього року в рамках проєкту «Підвищення спроможності системи соціального захисту населення щодо реєстрації ВПО», який реалізує БФ «Стабілізейшен Суппорт Сервісез» за підтримки Управління Верховного комісара ООН у справах біженців, створила Координаційну раду з питань діяльності ВПО при міському голові, – зазначила Оксана ЯКОВЕЦЬ, координаторка програми. – Суттєво полегшити побут, дати перспективи та можливість реалізувати себе. З цим переселенцям допоможуть ради ВПО. Це консультативно-дорадчий, репрезентативний й посередницький органи. Ради ВПО залучаються до розробки та реалізації регіональних і місцевих політик, беруть активну участь у місцевому самоврядуванні. Ми зосереджуємося на побудові справді дієвого дорадчого органу. Нам важливо згуртувати людей, які хочуть повноцінно жити та прагнуть, щоби на новому місці враховували не тільки їхні потреби, але і їхні пропозиції та потенціал. Зрозуміло, що ми не зможемо подолати всіх викликів. Але, власне, такі органи показують владі, що є першочергове і нагальне. У Золочівській громаді є розуміння того, що слід консолідувати зусилля заради спільних дій.
Cтратегічна сесія Координаційної ради з питань внутрішньо переміщених осіб

– Сьогоднішній сесії передувала тривала та активна робота місцевої ініціативної групи та координаторки програми «Єднання заради дії» у Львівській області Оксани Яковець, – зазначив міський голова Золочева Ігор ГРИНЬКІВ. – До складу Ради увійшли представники громадських організацій і ініціативної групи, ВПО, фахівці Золочівської міської ради, котрі безпосередньо займаються вирішення проблем та забезпеченням потреб внутрішньо переміщених осіб. Насправді, разом із проблемами і навантаженням, які отримала громада у зв’язку із переміщенням в громаду людей, що постраждали від російської агресії, ми також отримали досвід та можливості. До нас приїхали фахівці різних галузей – лікарі, педагоги, вузькопрофільні спеціалісти, яких ми не мали у громаді. І зараз їхній досвід є дуже цінним для нас.
Учасники зустрічі визначали пріоритетні напрямки своєї діяльності, намагалися наповнювати їх змістовними заходами і пропозиціями для того, аби подати їх на розгляд міського голови. Зокрема, це робота з дітьми, людьми, які потребують стороннього нагляду, проведення заходів у сфері культури, екологічна проблематика, а також гуманітарні, інтеграційні та житлові питання.



Анна БУКОВСЬКА
Фото автора
Ctrl
Enter
Помітили помИлку
Виділіть текст і натисніть Ctrl+Enter
Коментувати (0)
Інформація
Відвідувачі, що знаходяться в групі Гости, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.