Новини Золочівщини
08:23, 22 липня 2022
527
0

Підтримка української армії

Підтримка української армії
Gazeta
Фото: НУС
Минулого тижня Золочів відвідала делегація із ґміни Міліч. Міський голова Золочева Ігор Гриньків звернувся з листами до керівників польських громад щодо підтримки українського війська. То ж не забарились і перші відповіді. Поляки придбали для українських воїнів автомобіль, а також військову амуніцію та інше і все це особисто привезли у міську раду.
Передаючи ключі від автомобіля, бурмістр ґміни Міліч Пьотр ЛЕХ зазначив:

– Ми здолали довгий шлях до вас, понад 800 кілометрів. Але якби потрібно було, то б здолали і тисячу, і більше. Ми привезли автомобіль та спорядження для армії, бо вважаємо, що ваша армія є богатирською, і ваші військові є дуже героїчними. Ми у Польщі розуміємо, що ви боретесь за нас також. Частину тих речей, які ми сьогодні привезли, фінансували наші партнери із німецького міста Вурцен. Вони також вважають, що українці борються за нас. За нас, поляків, і за них німців. Ми і надалі будемо допомагати вашим воїнам, бо ваша армія бореться за наш край і це є також наша боротьба. Це наш також обов’язок.
Підтримка української армії
Підтримка української армії

Про деталі візиту розповідає міський голова Золочева Ігор ГРИНЬКІВ:
– У цій війні сьогодні дуже відчутна підтримка польського народу. Поляки прийняли мільйони наших біженців, забезпечують їх побут, вчать наших дітей, допомагають зброєю, всім чим можуть. Мені дуже приємно, що окрім цього всього, на моє звернення про допомогу і підтримку українських Збройних Сил відгукнулась ґміна Міліч. Бурмістр Пьотр Лех зателефонував мені і повідомив, що вони придбали автомобіль для військових і хочуть приїхати у Золочів та передати його нам, щоб ми передали його тому військовому підрозділу, якому найбільше потрібно. Наша перша зустріч була дуже теплою. Це дуже гарні і світлі люди. Кожен з них під час зустрічі розказав свою історію, як він підтримує Україну з перших днів війни. Вони вже придбали і передали в Україну багато автомобілів, військового спорядження, харчів тощо. Під час зустрічі наші польські друзі пообіцяли подальшу підтримку наших військових і пообіцяли придбати для наших Збройних Сил пікап. Найбільше допомога цінується тоді, коли вона потрібна. Зараз саме той час. Зараз дуже добре видно у міжнародній політиці, хто наш друг, хто нас правдиво підтримує, а не просто це декларує. Коли ми переможемо у цій війні, у нас буде можливість бувати більше у Польщі, побувати у ґміні Міліч і ще раз, і ще раз, дякуючи їм, сказати: «Ми пам’ятаємо і завжди будемо пам’ятати, що коли московський чобіт пробував топтати нашу землю, Збройні сили України відчували, в тому числі, і вашу підтримку. І ми разом перемогли».


Леся ГОРГОТА
Фото автора
Ctrl
Enter
Помітили помИлку
Виділіть текст і натисніть Ctrl+Enter
Коментувати (0)
Інформація
Відвідувачі, що знаходяться в групі Гости, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.