Новини Золочівщини
15:20, 31 липня 2015
1444
1

Делегація із Шьонінгена

Делегація із Шьонінгена
Gazeta
Фото: НУС

 

У неділю, 26 липня, у Золочів завітала делегація із міста-побратима Шьонінген (Німеччина), котру очолив Петер Фос. Також у складі делегації у Золочів завітав почесний громадянин нашого міста Вольфган Гофман.
У понеділок відбулась офіційна зустріч німецької делегації у стінах Золочівської міської ради із міським головою, депутами, членами міськвиконкому, громадою міста.
Вітаючи гостей, міський голова Золочева Ігор ГРИНЬКІВ зазначив:

– Я радий вітати кожного із Вас на нашій золочівській землі. За двадцять років нашого побратимства ви стали для нас родиною. Надіюсь, що ваше перебування в Україні буде приємним та корисним і  залишить гарні спогади у Ваших серцях. Дякую Вам за співпрацю, за візит, за підтримку.
Петер ФОС, керівник делегації:
– Любі друзі із Золочева та Шьонінгена! Майже 20 років існує партнерство між нашими містами. Я щасливий від того, що мав можливість бути свідком того, як започатковувались наші партнерські стосунки. Щасливий від того, що маю можливість спостерігати за тим, як місто змінюється. Мушу вам зробити великий комплімент. Ви зробили дуже багато для Золочева. Ми раді приїжджати сюди. У нас розвинулось багато партнерських та особистих, дружніх зв‘язків. Раніше було сенсацією, коли Ви приїжджали у Шьонінген, а зараз жителі нашого міста це сприймають: «Ага! Знову є друзі із Золочева!». Сподіваюсь, що наша співпраця покращуватиметься. Я хочу побажати собі і всім Вам, щоб ми жили в мирі.
Оксана КРИНИЦЬКА, голова Товариства «Золочів-Шьонінген: партнери»:
– За двадцять років нашого партнерства зроблено чимало. Та найбільшим нашим досягненням є, мабуть, те, коли діти біжать в школі і радіють: «Ура! Наш Гофман приїхав!». Найголовнішим є те, що ми працюємо заради дітей. Майже три сотні дітей побували у місті Шьонінген. Серед них і діти-сироти та напівсироти. Ми пізнаємо культуру один одного, вивчаємо мову. Хочу подякувати німецьким партнерам за допомогу, яку вони надають нашим діткам, малозабезпеченим  людям. Дякуємо за допомогу, яку під час минулого візиту привозила Ренате Гартвіг. Її отримали 78 небагатих жителів нашого міста. Ми раді, що і в Золочеві, і в Шьонінгені в Товариство залучаються нові люди, молодь. Бажаємо собі і вам плідної співпраці і надалі.
Вольфган ГОФМАН, почесний громадянин міста Золочів:
– Коли я дивлюсь у минуле, я собі нагадую, яким був Золочів у 1993 році, коли я вперше відвідав місто. Коли я дивлюся на те, що зроблено за останні роки, то хочу вам сказати: «Це – супер!» Це не означає, що я когось хвалю. Дивлячись назад, я пригадую, яким був Золочівський замок, коли не було даху. Зараз я скажу, що Ваш замок дійсно став перлиною. Ми дуже раді бачити як змінилась пішохідна зона у Золочеві. Це справді прекрасно. Я вітаю вас із цим і бажаю так продовжувати і надалі.
Гості привезли подарунок для дітей із обмеженими можливостями, котрі проходять реабілітацію у Білому Камені, – сухий басейн. А також передали вітання від бургомістра міста Шьонінген Генрі Безеке та особисте запрошення міському голові Золочеві відвідати Німеччину. 
Зазначу, що у рамках партнерських відносин у липні Шьонінген відвідали золочів‘яни – група дітей, котрі вивчають німецьку мову, та народна капела бандуристів «Червона калина» під керівництвом Ірини Варянко.
Леся ГОРГОТА
Фото автора
Ctrl
Enter
Помітили помИлку
Виділіть текст і натисніть Ctrl+Enter
Коментувати (1)
Інформація
Відвідувачі, що знаходяться в групі Гости, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.