Новини Золочівщини, Укрaїнa
11:00, 02 березня 2018
1198
0

Враження від України завжди прекрасні

Враження від України завжди прекрасні
Gazeta
Фото: НУС
Співпраця між містами Золочів та Шьонінген триває давно і впродовж  останніх років розвинулась, і, що найважливіше, не обмежується контактами поміж керівництвом міст чи членами Товариства «Золочів – Шьонінген: партнери».  Це – загальносуспільна співпраця, яка полягає на співробітництві поміж жителями міст. Наші міста стають ініціаторами різноманітних проектів, щоб зміцнити відносини між людьми, довіру між нашими народами, а також продовжують розвивати співпрацю. Ми вже писали про те, що минулого тижня у нашому місті перебували гості із Шьонінгена. Про деталі візиту та враження наших гостей від Золочева і золочівців розповідає голова Товариства «Золочів – Шьонінген: партнери» Оксана КРИНИЦЬКА:
– Враження від України у них завжди прекрасні. Вони вражені нашим містом і тими перетвореннями, які у нас відбуваються. Вражені нашою гостинністю і тим, що при всіх наших важких умовах ми живемо і ми – оптимісти.
– Ми вже писали, що наші гості приїхали не з порожніми руками.
– Наші друзі із міста Шьоніген привезли допомогу для Золочівської центральної районної лікарні. Вони привезли тільки частинку з того, що вони мають – мануальні ліжка для реанімації. Вони дуже потрібні для реанімаційного відділення. Виникли певні проблеми з перевезенням та розмитненням, але нам вдалось все владнати. Окрім того у Шьонінгені живе чоловік із великим серцем – Уве Грошвіц. Наш дошкільний навчальний заклад № 7 «Веселка» співпрацює із їхнім дитячим садочком Святого Лоренца. Вони діляться досвідом та подарунками, що зроблені дитячими руками. А Уве Грошвіц привіз, придбані за власний кошт меблі для нашого дитячого садочка. Для спільноти «Милосердний самарянин», що діє при храмі Миколая Чарнецького, привезли лижі та одяг.
– Також жителям нашого міста відомо про співпрацю між нашими пожежними частинами.
– Німці переймаються нашими проблемами і разом з нами тішаться нашим досягненням, нашим здобуткам. Тож вони відвідали нашу пожежну частину, бо їм було дуже цікаво поглянути на нову пожежну машину. Наші пожежні частини співпрацюють давно. Один із пожежників з міста Шьонінген загорівся ідеєю взаємоподорожей для обміну досвідом між частинами.
– Які плани у Товариства на цей рік?
– На початку червня до нас завітають гості із міста Шьонінген. У складі делегації приїдуть нові члени Товариства, які тут ще не були. Їм дуже цікаво побувати в Україні, відвідати Золочів. Про наше місто вони знають багато. І хочуть побачити його. У нас багато спільних планів. Наприкінці літа ми теж відвідаємо Шьонінген. Від нас також поїдуть ті члени Товариства, які недавно вступили. Також ми працюємо по програмі підтримки від німецького уряду. В рамках цього проекту ми дали свої пропозиції щодо можливих варіантів співпраці. Це ще буде обговорено із бургомістром Генрі Беззекке. Це однозначно вигідний проект для обох громад, адже кошти будуть розподілятись у розмірі дві третіх – для німецької сторони та одна третя – для української. Хоча, звісно, їхні і наші проблеми дуже суттєво різняться, адже рівень життя у Німеччині значно вищий за наш. Але будемо намагатись знайти програми, які будуть цікаві  і їм, і нам.


Розмовляла Леся ГОРГОТА
Фото автора
Ctrl
Enter
Помітили помИлку
Виділіть текст і натисніть Ctrl+Enter
Коментувати (0)
Інформація
Відвідувачі, що знаходяться в групі Гости, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.