Новини Золочівщини
17:39, 05 серпня 2020
1438
0

Тепер і прибудинкова територія впорядкована

Тепер і прибудинкова територія впорядкована
Gazeta
Фото: НУС
Цьогоріч понад 10 об’єднань співвласників багатоквартирних будинків у Золочеві стали переможцями Конкурсу мікропроєктів Львівської обласної ради і можуть вирішити свої найнагальніші питання.
Сьогодні ми запросили до розмови Володимира ОНИСЬКІВА, голову правління ОСББ «Власник», вул. Бандери Ст. Героя України, будинок 13. П’ятиповерховий, шістдесятиквартирний житловий будинок № 13 на вул. Героя України Бандери Ст. в м. Золочеві збудований у 1964 році.

– Володю, розкажіть, з чого усе починалось? Коли співвласники взяли відповідальність за долю вашого будинку на себе і утворили ваше ОСББ, які проблеми ви мали?
– Об’єднання створили понад 20 років тому, головою правління тоді обрали Василя Рижака. Проблем було достатньо: це і зношені водопровідні та каналізаційні труби, електропроводка, старі вікна двері у під’їздах, затікання даху. З 2004 по 2015 рік головою правління була Оксана Конюх, з 2015 року керував Сергій Якторович, і вже з 2017 року головою правління обрали мене.
– Що за цих 20 років вдалось зробити у будинку?
– Ми зробили чимало. Замінили електропроводку, зробили ремонт і під’їздах, замінили вікна на металопластикові, провели заміну водопровідних та каналізаційних труб у підвалах. Замінили водопровідні та каналізаційні труби по стояках. Тут об’єднання взяло на себе витрати на матеріали, а співвласники оплачували роботу майстрам. Замінили лампочки на енергозберігаючі. Також ми встановили камери відеоспостереження, на це вже скидались власники автівок. За свої кошти співвласники зробили утеплення стін. Укріпили фундамент довкола будинку, тут також матеріали з рахунку ОСББ, а роботу майстрів оплачували додатково співвласники. Відремонтували сходи у всіх під’їздах, вхід до підвальних приміщень, на прибудинковій території відремонтували та прочистили каналізаційний колектор, провели озеленення прибудинкової території, постійно проводиться поточний ремонт будинку і підтримуються в чистоті під’їзди. А головне, наше ОСББ бере активну участь у житті і розвитку міста, зокрема в минулому році ми надали співфінансування на ремонт вулиці Степана Бандери.
– Який ви маєте тариф?
– Зараз тариф 2 грн. за квадратний метр, але ми збираємось його піднімати.
– Хто вам допомагає?
– Богдан Івашків, Микола Захарченко, Світлана Вонс, по електриці – Ігор Конюх, у нас є бухгалтер Ірина Хміль, активні і члени правління Світлана Касенич, Марія Ластовська, Петро Діжак. Так що підтримка є.
– Розкажіть детальніше про перемогу у конкурсі вашого проєкту.

– Мешканці нашого будинку відповідально ставляться до утримання в належному стані спільного майна співвласників багатоквартирного будинку, дбають про належний технічний стан будинку в цілому. Співвласники будинку спільно вирішують усі питання, визначають пріоритетні напрямки діяльності. На загальних зборах ОСББ «Власник» ми ухвалили рішення про проведення капітального ремонту прибудинкової території біля житлового будинку
Загальна кошторисна вартість капітального ремонту прибудинкової території біля житлового будинку № 13 на вул. Героя України Бандери Ст. складає 296355,00 грн. Мешканці будинку провели збір коштів, залучено спонсорські кошти на ремонт прибудинкової території. Ми виготовили кошторисну документацію та підготували відповідну заявку на обласний конкурс проєктів, а також звернулись до міської та обласної влади з проханням надати співфінансування.
Прибудинкова територія була в незадовільному стані. Асфальтобетонне покриття було пошкоджене, у деяких місцях частково, а то і повністю зруйноване. Такий стан покриття прибудинкової території біля житлового будинку був спричинений тривалим терміном експлуатації, впливом високих та низьких температур, атмосферних опадів.
Усе це негативно відбивалось на мешканцях будинку, бо вони були позбавлені безпечних та комфортних умов перебування на прибудинковій території біля житлового будинку.
Відповідно до виготовленої кошторисної документації потрібно було розібрати старе асфальтобетонні покриття, влаштувати підстильні та вирівнювальні шари основи з щебеню, відсіву та піску, установити бетонні поребрики та бортові камені, замостити прибудинкову територію бетонними тротуарними фігурними плитами площею 114,3 квадратних метри.
На сьогодні ми на етапі завершення роботи і бачимо, що покращиться не лише естетичний вигляд прибудинкової території житлового будинку, але й суттєво покращаться умови перебування на її території. Влаштовано якісне, призначене для тривалої експлуатації, стійке до пошкоджень та інших зовнішніх факторів (високої та низької температури, атмосферних опадів) покриття з цементних тротуарних фігурних плит.
Хочу від імені співвласників нашого будинку подякувати міському голові Золочева Ігорю Гриньківу, його заступнику Богдану Рибасі, провідному спеціалісту Наталії Рептак, архітектору Роману Кушніру, інженеру-будівельнику Тарасу Куйбіді за уважне та відповідальне ставлення до проблем співвласників багатоквартирних будинків. Також окрема подяка підряднику та його працівникам за якісне виконання роботи.

Розмовляла
Соломія КУЛІШКО
Ctrl
Enter
Помітили помИлку
Виділіть текст і натисніть Ctrl+Enter
Коментувати (0)
Інформація
Відвідувачі, що знаходяться в групі Гости, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.