Новини Золочівщини
14:05, 02 квітня 2020
680
0

«Ми з дружиною теж дуже хочемо відвідати Україну. Але розуміємо, що не зараз, що не час».

«Ми з дружиною теж дуже хочемо відвідати Україну. Але розуміємо, що не зараз, що не час».
Gazeta
Фото: НУС
Найбільш ураженою інфекцією COVID–19 серед європейських країн є Італія.
Сьогодні про ситуацію в цій країні розповідає Михайло ГРУЗДЄВ, котрий народився і виріс у Золочеві, а зараз проживає на півночі Італії у місті Роверето.

– Уряд Італії обмежив свободу пересування у тих регіонах на півночі країни, де виявили випадки зараження коронавірусом, що викликає захворювання COVID–19, ще у лютому. Зараз карантинні заходи впроваджені на всій території держави. З того часу, як оголосили обмежувальні заходи, ми з дружиною та дитиною перебуваємо вдома. Виходимо хіба що на балкон. Відповідно до впроваджених норм виходити можна тільки в аптеку, супермаркет чи до лікаря, або на роботу. Треба мати при собі надруковану декларацію. Якщо зупинять поліцаї, можуть перевірити, чи то дійсно правда. Можуть подзвонити лікарю, попросити рецепт чи чек. Якщо – брехня, то буде штраф... Якщо ви попадаєтесь їм вперше, то може бути штраф від 200 до 400 €, на третій раз від 3000 до 4000 €. Фактично місто зараз порожнє. То там, то там стоять поліцаї. Не сплять, працюють, зупиняють і перевіряють.
Дякуючи менталітету місцевих жителів, переважна більшість людей сидить вдома і дотримується правил. Жителі міста нервуються, коли бачать, що хтось гуляє по вулиці. Через те мала кількість захворювань... На 40000 населення всього 66 випадків.
Ми теж дотримуємося. Сидимо в хаті з 10 березня. Зайвий раз не виходимо навіть сміття винести. За весь період 3 рази їздив на закупи за продуктами.
В супермаркетах люди стараються бути подальше один від одного. В деяких супермаркетах впускають: 1 вийшов – 1 зайшов, щоб не було скупчень людей. На касах теж дотримуються дистанції. Замість 1 м стоять 2–3 м один від одного. Продукти всі є, ажіотажу немає, ніхто туалетний папір не скуповує. Хоча на початках були такі випадки, а зараз спокійно.
Насправді все дуже серйозно і я хочу звернутись до своїх земляків, золочів’ян насамперед, щоб ставились до ситуації з усією відповідальністю і дотримувались передбачених державою заходів. Бо це дуже важливо. Особливо, звертаю увагу тих, хто побував в країнах, уражених коронавірусом чи контактували із людиною, яка є ймовірно зараженою, дотримуйтесь тих рекомендацій, котрі дають лікарі. Адже ви можете не мати жодних симптомів захворювання і водночас переносити інфекцію. Насправді ми з дружиною теж дуже хочемо відвідати Україну. Але розуміємо, що не зараз, що не час. Дбайте про себе та своїх рідних. Бережіть себе та своє здоров’я.
Леся ГОРГОТА
Ctrl
Enter
Помітили помИлку
Виділіть текст і натисніть Ctrl+Enter
Коментувати (0)
Інформація
Відвідувачі, що знаходяться в групі Гости, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.