Політика
01:06, 25 серпня 2014
1313
0

Аби охолодити гарячі голови окремих воєнкомів...

Аби охолодити гарячі голови окремих воєнкомів...
Admin
Фото: НУС

Днями лідер Європейської партії України, народний депутат Микола Катеринчук зареєстрував проект постанови про утворення Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України з питань розслідування фактів порушення законодавства України під час виконання Указу Президента України від 24 липня 2014 року № 607/2014 «Про часткову мобілізацію» (р. № 4485 а).

«Рада Європейської партії України ухвалила рішення про необхідність створення тимчасової слідчої комісії, яка б зайнялася питаннями перевірки дотримання Конституції України та чинного законодавства під час 3-ї хвилі мобілізації. Сьогодні це рішення виконано», – повідомив Микола Катеринчук. 

«Після того, як парламент проголосував за Указ Президента України «Про часткову мобілізацію», до нас почали надходити повідомлення про те, що очільники військкоматів не дотримуються чинного законодавства щодо порядку проведення мобілізації, грубо порушують норми та принципи призову. У той час коли підготовлені кадрові офіцери та добровольці не можуть потрапити до лав Збройних Сил України, під мобілізацію потрапляють непідготовлені молоді хлопці, котрі не проходили ні строкову службу, ні підготовку на військовій кафедрі», – сказав народний депутат. 

 «Окрім того в країні десятки тисяч професійних правоохоронців з числа працівників прокуратури, податкової, митниці, котрі можуть також поповнювати лави української армії», – наголосив політик. – «Відтак нами ухвалено рішення, користуючись правом законодавчої ініціативи, рекомендувати парламенту створити тимчасову слідчу комісію аби охолодити гарячі голови окремих воєнкомів». 

Прес-служба Європейської партії України

Ctrl
Enter
Помітили помИлку
Виділіть текст і натисніть Ctrl+Enter
Коментувати (0)
Інформація
Відвідувачі, що знаходяться в групі Гости, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.