Культура
23:29, 07 грудня 2014
1237
0

презентація книги Надії Гупало

презентація книги Надії Гупало
Admin
Фото: НУС

ЯК ПИСАЛАСЯ КНИГА ІПРО ЩО ВОНА:

дослідження Василіянського монастиря Надії Гупало

 

Історія  – передусім, факти. Щодня вони її творять і ми говоримо про сучасність. Коли нові факти з’ясовуються із минувшини – балакаємо про відкриття. Досі невідому історію про василіанський монастир розповіла Надія Гупало – завідувач музею-заповідника «Золочівський Замок», – на презентації книги «Василіянський монастир Вознесіння Господнього у Золочеві», 2 грудня у читальному залі книгозбірні ім. Івана Франка. Дослідниця краю відшукала цікаві факти, які по-іншому ілюструють історичний розвиток монастиря й храму.

 

У передмові до книги протоігумен отець Пантлеймон Саламаха зазначив: «захоплююча мандрівка сторінками цієї книги є чудовою нагодою звернутися до історії, ретроспективно поглянути у минуле і віддати належно славу тим, котрі творили, народжували і залишили чудову спадщину для нащадків».

 

ДОВІДКА

 

Надія Гупало автор багатьох статей та розвідок з історії, зокрема, з історій вулиць Золочева, архітектурних памяток міста. Ці статті та розвідки впродовж багатьох минулих років поміщалися на сторінках районної преси , а також деяких обласних та регіональних виданнях, таких як «Галицька Брама», «Ратуша», у збірниках наукових конференцій, у музейних вісниках.

 

Народилася в с. Зозулі Золочівського району 15 квітня 1966 року. Із золотою медаллю закінчила зозулівську середню школу .

1983-88 рр. навчалася в ЛНУ Івана Франка (на історичному факультеті).

88-90-ті працює вчителем історії в середній школі с. Ремезівці

З 1990 – до нині працює в музеї-заповіднику «Золочівський замок». Починала працювати на посаді музейного доглядача. З 1991-го молодший науковий працівник, потім науковий працівник, згодом старший науковий працівник.

1994 – очолила колектив музею.

2008 – завідує музеєм-заповідником «Золочівський замок».

За професійну діяльність удостоєна грамотами Золочівської міської та районної рад, адміністрації, Львівської облради, Міністерства культури.

2010 – спеціальна відзнака від комітету пятої всеукраїнської акції «Музейна подія року», у номінації «Відкриття року».

 

Надія досліджує історію Золочівського замку. Вона автор книги «Золочів: легенди і дійсність», співавтор книги «Церква Святого Мколая у Золочеві» і «Василіянський монастир Вознесіння Господнього у Золочеві», яку маємо сьогодні.

Ctrl
Enter
Помітили помИлку
Виділіть текст і натисніть Ctrl+Enter
Коментувати (0)
Інформація
Відвідувачі, що знаходяться в групі Гости, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.