Хліб без душі має зовсім інший смак

nus.in.ua, 26 липня 2014, 23:53
0
519
Роздрукувати

Запашний хліб на столі – явище звичне. Та, погодьтеся, шлях хліба від пекарні до нашого столу не такий вже й короткий, а сам процес випікання доволі трудомісткий. Сьогодні розповідаємо про особливості випікання хліба, які залишаються «за кадром», конкуренцію на ринку хлібобулочних виробів та секрет успіху виробника хліба на Перемишлянщині – ПП «Добробут», яким керує Василь Іванович Келестин.
Хліб на цьому підприємстві виготовляється опарним способом, тобто так, як колись його випікали наші бабусі і дідусі. І хоча такий процес триваліший, хліб виходить набагато смачнішим та поживнішим. На ринку підприємство уже 7 років. Як розповідає Марія Келестин, ніщо не починається легко. Обладнання Василь Іванович закупив у Європі, а складав його власноруч. Розпочинали із малих обсягів. Основна мета підприємства – випікання хліба без хімічних добавок та розпушувачів. Асортимент продукції – від хліба пшеничного з муки вищого ґатунку до різного роду здоби. А ще це хліб житній, батон, булочки з найрізноманітнішою начинкою, коржі для піци і, навіть, весільні короваї. Насамперед, це вироби, які поєднали в собі традиції випікання справжнього українського хліба з сучасними технологіями. Поруч з пекарнею – магазин, де можна придбати хлібобулочну продукцію без торгової націнки. Реалізовують продукцію у місті Перемишляни та у найвіддаленіших куточках району. ПП «Добробут» забезпечує продукцією дитячі садочки. А нещодавно розпочали випікання печива – пісочного та дріжджового.
Звичайно, і проблем у підприємства вистачає. Надзвичайно зросли ціни на сировину, енергоносії, пальне. Продукція ПП «Добробут»  не є найдешевшою на ринку. Насамперед, тому, що вона є якісною і зберігає справжні традиції випікання українського хліба. Однак і не є найдорожчою. Тут стараються поєднувати ціну і якість.
Проте і керівник, і працівники переконані, хліб без душі має зовсім інший смак. Напевне тому саме їхній хліб є таким духмяним та невимовно смачним. Щодо конкуренції, то тут говорять: «Якщо не було б конкуренції, не було б розвитку. Конкуренти, які дихають тобі у потилицю, заставляють працювати краще, розвиватися, постійно доводити самому собі та іншим, що ти більш вартісний від когось. Конкурентами у хлібній галузі є всі. В інших галузях, можливо, дрібний виробник не може бути конкурентом, але у хлібі прямі конкуренти усі: від бабусі, яка пече в духовці пиріжки і закінчуючи великими підприємствами-гігантами. Тому конкуренція дуже велика і нерівна. Якщо сьогодні хтось не надасть певної послуги, то він може завтра її надати, але в «хлібній» галузі, якщо ти сьогодні-завтра не привіз хліба, то післязавтра ти можеш вже не користуватися попитом, а твою нішу може зайняти хтось інший».
Отож і плани у підприємства великі і правильні – відкрити кондитерський цех, де була б можливість випікати торти, тістечка.
Леся ГОРГОТА
На фото автора: (вгорі) технолог Наталія Хміль; (внизу) формувальник Любов Курило

ТЕГИ: Перемишляни, тістечка, газета, 33 номер
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Читайте також

0 Коментарів
Увійдіть, щоб залишити коментар.

Залишаючи коментар, будь ласка, пам'ятайте, що зміст і тон Вашого повідомлення можуть зачіпати почуття реальних людей, що безпосередньо чи опосередковано мають відношення до даної новини. Виявляйте також повагу та толерантність до своїх співрозмовників навіть у тому випадку, якщо Ви не поділяєте їхню думку. Ваша поведінка за умов свободи висловлювань та анонімності, наданих інтернетом, змінює не тільки віртуальний, але й реальний світ.

Користувачі, які порушують ці правила грубо або систематично, будуть заблоковані.

Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Введіть код:

ПОПУЛЯРНІ

Читані Коментовані Соціальні

Ми в соцмережах

ОПИТУВАННЯ

Чи готові ви платити більше податків заради порятунку України від кризи?
так, готовий затягнути пасок
ні, тільки не за мій рахунок

 
Реклама