Новини Золочівщини
23:53, 26 липня 2014
1005
0

Хліб без душі має зовсім інший смак

Хліб без душі має зовсім інший смак
Admin
Фото: НУС
Запашний хліб на столі – явище звичне. Та, погодьтеся, шлях хліба від пекарні до нашого столу не такий вже й короткий, а сам процес випікання доволі трудомісткий. Сьогодні розповідаємо про особливості випікання хліба, які залишаються «за кадром», конкуренцію на ринку хлібобулочних виробів та секрет успіху виробника хліба на Перемишлянщині – ПП «Добробут», яким керує Василь Іванович Келестин.
Хліб на цьому підприємстві виготовляється опарним способом, тобто так, як колись його випікали наші бабусі і дідусі. І хоча такий процес триваліший, хліб виходить набагато смачнішим та поживнішим. На ринку підприємство уже 7 років. Як розповідає Марія Келестин, ніщо не починається легко. Обладнання Василь Іванович закупив у Європі, а складав його власноруч. Розпочинали із малих обсягів. Основна мета підприємства – випікання хліба без хімічних добавок та розпушувачів. Асортимент продукції – від хліба пшеничного з муки вищого ґатунку до різного роду здоби. А ще це хліб житній, батон, булочки з найрізноманітнішою начинкою, коржі для піци і, навіть, весільні короваї. Насамперед, це вироби, які поєднали в собі традиції випікання справжнього українського хліба з сучасними технологіями. Поруч з пекарнею – магазин, де можна придбати хлібобулочну продукцію без торгової націнки. Реалізовують продукцію у місті Перемишляни та у найвіддаленіших куточках району. ПП «Добробут» забезпечує продукцією дитячі садочки. А нещодавно розпочали випікання печива – пісочного та дріжджового.
Звичайно, і проблем у підприємства вистачає. Надзвичайно зросли ціни на сировину, енергоносії, пальне. Продукція ПП «Добробут»  не є найдешевшою на ринку. Насамперед, тому, що вона є якісною і зберігає справжні традиції випікання українського хліба. Однак і не є найдорожчою. Тут стараються поєднувати ціну і якість.
Проте і керівник, і працівники переконані, хліб без душі має зовсім інший смак. Напевне тому саме їхній хліб є таким духмяним та невимовно смачним. Щодо конкуренції, то тут говорять: «Якщо не було б конкуренції, не було б розвитку. Конкуренти, які дихають тобі у потилицю, заставляють працювати краще, розвиватися, постійно доводити самому собі та іншим, що ти більш вартісний від когось. Конкурентами у хлібній галузі є всі. В інших галузях, можливо, дрібний виробник не може бути конкурентом, але у хлібі прямі конкуренти усі: від бабусі, яка пече в духовці пиріжки і закінчуючи великими підприємствами-гігантами. Тому конкуренція дуже велика і нерівна. Якщо сьогодні хтось не надасть певної послуги, то він може завтра її надати, але в «хлібній» галузі, якщо ти сьогодні-завтра не привіз хліба, то післязавтра ти можеш вже не користуватися попитом, а твою нішу може зайняти хтось інший».
Отож і плани у підприємства великі і правильні – відкрити кондитерський цех, де була б можливість випікати торти, тістечка.
Леся ГОРГОТА
На фото автора: (вгорі) технолог Наталія Хміль; (внизу) формувальник Любов Курило
Ctrl
Enter
Помітили помИлку
Виділіть текст і натисніть Ctrl+Enter
Коментувати (0)
Інформація
Відвідувачі, що знаходяться в групі Гости, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.