Новини Золочівщини
22:21, 17 квітня 2021
424
0

Садимо одне дерево за один відновлений смартфон

Садимо одне дерево за один відновлений смартфон
Gazeta
Фото: НУС
17 квітня, у місті Золочів компанія ICOOLA.UA у партнерстві з Департаментом екології та природних ресурсів Львівської обласної державної адміністрації, Басейновим управлінням водних ресурсів річок Західного Бугу і Сяну, Золочівською міською радою та ДП «Золочівське лісове господарство» провели масштабну висадку дерев в рамках екологічної кампанії «Садимо 1 дерево за 1 відновлений смартфон». Компанія ICOOLA.UA займається відновленням пошкоджених та вживаних смартфонів і однією з перших в Україні прийняла рішення застосувати принципи сталого розвитку у своїй діяльності задля збереження довкілля та реалізації соціально відповідальних проєктів. Такий підхід є звичним для європейського бізнесу, тому українські компанії також повинні переорієнтовуватись на нові правила гри.
 

Садимо одне дерево за один відновлений смартфон

 

«Наша діяльність безпосередньо впливає на зменшення об’ємів виробництва нових смартфонів. Оскільки в процесі виготовлення 1 пристрою у довкілля потрапляє близько 100 кг виробничих відходів, то ж кожного разу, коли людина приймає рішення купити відновлений смартфон замість нового, вона допомагає зберегти довкілля від забруднення електронним сміттям. Проте ми вирішили, що можемо збільшити позитивний вплив на відновлення довкілля в процесі нашої діяльності, тому запустили безстрокову кампанію «Садимо 1 дерево за 1 відновлений смартфон», в рамках якої з кожного проданого девайсу ми виділяємо кошти на закупівлю одного саджанця дерева», – розповідає засновник компанії Роман Крук.
«Висаджування дерев, яке відбувається в рамках акцій з озеленення – це позитивний крок на шляху до запобігання змінам клімату. Такі акції об’єднують не одне покоління, адже сьогодні ми бачимо тут і наших дітей, які з зацікавленістю висаджують дерева. Надіюсь, що такий досвід спонукатиме їх до збереження та охорони природи і в майбутньому», – зазначив під час заходу директор департаменту екології та природних ресурсів Львівської обласної державної адміністрації Руслан Гречаник. Відтак, у Зозулівському лісництві висаджено 4185 саджанців сосни та дуба, а в Білокамінському – трохи більше 600.
 

Садимо одне дерево за один відновлений смартфон

 

 
«Ми вдячні компанії ICOOLA.UA, представники якої не лише придбали для нашого міста саджанці дерев, а й особисто так чисельно сьогодні долучились до нашої акції. Завдяки їхній допомозі у сквері Героїв України у Золочеві висаджено плакучі форми шовковиці, плакучі форми райських яблунь, а у Зозулівському та Білокамінському лісництвах більше чотирьох тисяч саджанців сосни та дуба. Насправді це лише початок, адже роботи з озеленення території нашої великої громади триватимуть ще кілька тижнів. Ще маємо багато зробити. Переконаний, що нам все вдасться», – розповів міський голова Ігор Гриньків.
 

Садимо одне дерево за один відновлений смартфон

 

 
Державне підприємство «Золочівське лісове господарство» висловлює подяку міському голові міста Золочева Ігорю Гриньківу за сприяння у проведені акції, а також всім працівниками Золочівської міської ради, Львівської обласної державної адміністрації, партнерським організаціям, усім волонтерам за участь у акції та прикладання зусиль для відтворення лісу.

Леся ГОРГОТА
Фото автора
Ctrl
Enter
Помітили помИлку
Виділіть текст і натисніть Ctrl+Enter
Коментувати (0)
Інформація
Відвідувачі, що знаходяться в групі Гости, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.