Новини Золочівщини
16:54, 01 липня 2020
692
0

До 28 річниці створення Навчального центру НГУ

До 28 річниці створення Навчального центру НГУ
Gazeta
Фото: НУС
Від 1 липня 1992 року розпочато відлік новітньої історії Навчального центру, який готує інструкторів, молодших командирів, фахівців та новобранців для Національної гвардії України.

Наша мета – підготувати військовослужбовців, здатних виконувати завдання як в умовах мирного часу, так і у бойових умовах. Навчання здійснюється за програмами розробленими викладачами Навчального центру за участю інструкторів передових армій світу. Навчальний центр займається підготовкою сержантського корпусу, яка передбачає розвиток потенційних можливостей військовослужбовця, що обрав службу в лавах Національної гвардії Укрвїни. Також тут готується кістяк Нацгвардії, тих, хто навчається, щоб навчати інших – інструкторів.
Військові Навчального центру з перших днів захищали кордони нашої держави на Сході України, боронили її цілісність та суверенітет, беручи участь в бойових діях в зоні АТО та ООС. За проявлені мужність та героїзм сотні військових отримали державні та відомчі нагороди.
Без звичних урочистостей та з дотриманням обмежувальних заходів, пов’язаних з протидією розповсюдження COVID-19 – в новому форматі відзначали цей день. Ми розвиваємося та вдосконалюємося – міжнародна співпраця з представниками оперативно-тактичної групи Збройних сил Канади (операції «UNIFIER») з метою введення стандартів НАТО в систему навчання, освоєння новітніх міжнародних технологій викладання, відкриття лінгвістичної лабораторії англійської мови за підтримки аташе з питань оборони посольства Швеції в Україні капітана 2-го рангу Бьорна Вільберна, яка оснащена високосучасним новітнім обладнанням, розпочато зведення багатоквартирного будинку в місті Золочеві для військовослужбовців, налагоджена співпраця із органами місцевого самоврядування.
Коли в Україні розпочався карантин, гвардійці спільно з працівниками Національної поліції, ДСНС, медичними працівниками, забезпечували пропускний режим на санітарно-контрольно-пропускному пункті на межі Львівської та Тернопільської областей. З метою не допустити поширення вірусу Covid-19 на території Золочівського району гвардійці Навчального центру систематично проводять дезінфекцію головних вулиць міста та всієї території військової частини із залученням спеціальної техніки АЦ 1260 МАЗ. У зв’язку з відсутністю пасажирських перевезень автомобільним транспортом на території Золочівського району здійснювався довіз військовослужбовців та медичних працівників до місць несення служби та роботи. Гвардійці активно долучаються до благодійництва, не залишилися осторонь збору коштів благодійним фондом «Карітас-Золочів», завдяки якому у Золочівську ЦРЛ було придбано апарат ШВЛ.
Сьогодні ми маємо славні здобутки і примножуємо їх, у нас є герої, пам’ять про яких ми бережемо. Ми готові вдосконалюватися, щоб протидіяти загрозам та викликам національної безпеки, забезпечуючи мирне життя громадян, підвищуючи авторитет Національної гвардії України.
До 28 річниці створення Навчального центру НГУ
До 28 річниці створення Навчального центру НГУ
До 28 річниці створення Навчального центру НГУ

До колективу Навчального центр доведено привітання від Командувача Національної гвардії генерал-лейтенанта Миколи Балана, Начальників управлінь ОТО та командирів військових частин.
Кращих військовослужбовців відзначено в наказі начальника Навчального центру, нагороджено грамотами та подяками голови Львівської обласної державної адміністрації, голови Львівської обласної ради, голови Золочіської районної державної адміністрації, голови Золочівської районної ради та Золочівського міського голови. До привітань долучилися наші колеги із Збройних сил України, ДСНС та Національної поліції.
«У цей святковий день від усієї душі зичимо Вам, вашим рідним та близьким миру, міцного здоров’я, невичерпної життєвої енергії, достатку, нових здобутків та перемог. Бажаємо, щоб Ваша життєва дорога була широкою та безпечною, а вдома завжди чекали люблячі рідні та близькі!» – звернувся до особового складу начальник Навчального центру НГУ полковник Михайло Кулик.

Аліна СОЛОНЕНКО
Фото автора
Ctrl
Enter
Помітили помИлку
Виділіть текст і натисніть Ctrl+Enter
Коментувати (0)
Інформація
Відвідувачі, що знаходяться в групі Гости, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.