Новини Золочівщини
13:34, 24 січня 2020
504
0

У майбутнє разом – єдиною країною

У майбутнє разом – єдиною країною
Gazeta
Фото: НУС
Військові УГА, політики та громадські діячі доби ЗУНР, пластуни, які не зломили присяг, нинішні герої, які загинули в російсько-українській війні – вони всі боролися за соборність.
Вони жили і померли, залишивши приклад дії, боротьби, незламності. У сучасному українському національному календарі дата 22 січня посідає одне з провідних місць і має глибокий символічний зміст: одвічної мрії українців на вільне життя в самостійній, соборній, незалежній державі.
22 січня, у День Соборності України, громадою зібрались золочів’яни на площі Незалежності, щоб вшанувати тих, хто боровся і бореться за єдину, соборну і незалежну Україну.
До пам’ятника В’ячеславу Чорноволові та до стели пам’яті героїв Небесної сотні поклали квіти. Священнослужителі спільно помолились за за мир та припинення війни.
«... Віднині воєдино зливаються століттями відірвані одна від одної частини єдиної України, ЗУНР (Західна українська народна республіка) і Наддніпрянська Велика Україна. Здійснилися віковічні мрії, якими жили і за які вмирали кращі сини України. Віднині є єдина незалежна Українська Народна Республіка, віднині український народ, увільнений могутнім поривом своїх власних сил, має тепер змогу з’єднати всі змагання своїх синів для утворення нероздільної незалежної української держави на добро і на щастя робочого люду...», – урочисто зачитує текст Універсалу, оголошеного на площі Святої Софії в м. Києві 22 січня 1919 року, ведуча Заходу Тетяна Вітка.
Вітали громаду голова Золочівської райдержадміністрації Василь Маркевич, Золочівської районної ради Олег Банах, секретар Золочівської міської ради Олег Сидорович.
Вокальний гурт «ВКС» у складі Ігоря Войтовича, Володимира Сивака та Ігоря Курача подарував присутнім чудові патріотичні пісні. Зачарував своїм неперевершеним співом Народний вокальний ансамбль «Древо» (керівник Ольга Чепелюк). Свої вітання в день Соборності України дарував Духовий оркестр Навчального центру Національної Гвардії України.
«Минуле України має багато героїчних сторінок. Яким буде майбутнє – залежить від кожного з нас. Та ми впевнено можемо сказати: разом, у єдиній країні, ми зможемо досягти успіху в будь-якій сфері швидше, ніж поодинці. Усі ми, громадяни України, небайдужі до долі нашої Батьківщини, маємо пам’ятати: саме в єдності наша сила! Якщо будемо єдині, і у майбутньому зростатиме наша слава!», – наголосила на завершення заходу ведуча Тетяна Вітка.
З Днем Соборності нас! Єднання нам, сил та мудрості. Тримаймось міцно за руки і любімо свою країну!

Леся ГОРГОТА
Ctrl
Enter
Помітили помИлку
Виділіть текст і натисніть Ctrl+Enter
Коментувати (0)
Інформація
Відвідувачі, що знаходяться в групі Гости, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.