Новини Золочівщини
14:15, 24 грудня 2018
711
0

Краплинка радості і добра

Краплинка радості і добра
Gazeta
Фото: НУС
Той, хто «на всякий час помагай» – так співають у пісні. І, як виявляється, це не просто рима у куплеті, у цих словах – сам Миколай, який за своє життя став символом милосердя та жертовної любові. На відміну від більшості святих, яких впізнаємо за повір'ями чи легендами, цей був історичною постаттю.
У своїй уяві хлопчики та дівчатка, здебільшого, малюють таку картину: сивобородий чоловік із величезним мішком, в якому безліч подарунків, спускається з небес і у супроводі своїх помічників – ангелика та чортика, непомітно підкладає під подушку коробки з дарунками або прутики. Те чи інше він кладе тоді, коли начебто одержує вказівку від янгола, який переконує, що впродовж року дитина була слухняна, чи від чортика, який згадує, у чому малеча прогрішилась.
Святий Миколай завітав і у Золочівську міську раду. Тут він залишив дарунки для дітей сиріт, напівсиріт та дітей позбавлених батьківського піклування.
Міський голова Золочева зібрав малечу у сесійній залі Золочівської міської ради та вручив їм подарунки від Святого Миколая.
– Я знаю який це біль втратити найдорожчих. Сам у ранньому віці залишився без батька, – говорить міський голова Золочева Ігор Гриньків. – І цей подарунок від Святого Миколая це лише малесенька краплинка радості і добра.
Також міський голова запросив діток до спільної коляди під час Різдвяних свят.

Леся ГОРГОТА
Фото автора
Ctrl
Enter
Помітили помИлку
Виділіть текст і натисніть Ctrl+Enter
Коментувати (0)
Інформація
Відвідувачі, що знаходяться в групі Гости, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.