Новини Золочівщини
13:50, 30 серпня 2018
663
0

Заповіт Богородиці – приклад її життя

Заповіт Богородиці –  приклад її життя
Gazeta
Фото: НУС
28 серпня, на свято Успіння Пресвятої Богородиці, Владика Володимир Груца освятив престол та відправив Божественну Літургію в Храмі Успіння Пресвятої Богородиці села Струтин. На подвір’ї Храму з короваєм, квітами та поетичними рядками зустрічали Владику діти. В притворі Владику вітав настоятель храму отець Іван Медвідь та інші священнослужителі, також церковний хор під керівництвом заступника командира комендантської роти лейтенанта Петра Гарбузинського.
Перед проповіддю Владика Володимир запросив дітей ближче до мікрофону, щоб допомогти зрозуміти, яка різниця між успінням і смертю, життям з гріхом і без нього, що у богослов’ї грішити означає помирати. «Якщо людина у гріху, вона мертва для Бога, бо втрачає з ним зв’язок. Богородиця заснула і з тілом відійшла до Бога, щоб надалі нами опікуватись. Як кожна матір, яка покидає дім, дає своїм дітям настанову, так і Матір Божа, полишаючи світ, залишила нам заповіт, яким є не що інше, як приклад її життя. У святому Єванглії вона не згадується там, де є слава, а там, де її народ-діти в нужді. Їй не байдужа доля життя, особливо там, де не легко, де є прикро. Особливо тоді Богородиця є нашою матір'ю.
Після літургії отець-настоятель подякував Владиці Володимиру за спільну молитву та звершення історичної події для села Струтин – освячення престолу. Розказав коротко і про сам престол, що виготовив його о. Михайло Смолінський, а удосконалили служителі церкви села Струтин. Завершилося богослужіння освяченням води, зілля, мируванням та уставним многоліттям.

Назар ПАСТЕРНАК
Фото Володимира НИКОЛИШИНА
Ctrl
Enter
Помітили помИлку
Виділіть текст і натисніть Ctrl+Enter
Коментувати (0)
Інформація
Відвідувачі, що знаходяться в групі Гости, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.