Новини Золочівщини
11:02, 27 червня 2015
1332
0

Молитвами Божої Матері наш народ здолає усі труднощі

Молитвами Божої Матері наш народ здолає усі труднощі
nus
Фото: НУС
 
21 червня велично виспівували церковні дзвони храму Воскресіння Господнього у Золочеві, вітаючи Пресвяту Богородицю, явлену у Львівській іконі Божої Матері.

 

Символічно зустрічали святиню отець-декан Володимир Легкий та його послідовник отець Михайло Сивак.
Архієрейську службу на честь вшанування Одигитрії очолив митрополит Львівський і Сокальський Владика Димитрій.

 


Владика Димитрій подякував духовенству, всім вірним за спільну молитву і побажав Божого благословення та заступництва Цариці Небесної Пресвятої Богородиці:
– Українці мають велику заступницю і молитвеницю за рід наш – Божу Матір. У часи, коли наш народ цього найбільше потребував, вона являлась українцям і дарувала благословення. Якщо взяти географічну карту України і на ній відзначити усі явлення Божої Матері, то ми побачимо, що це вся Україна від Заходу і до Сходу, від Півночі до Півдня. Ця ікона, яка сьогодні знаходиться перед нами, явил


ась нам лише у 2010 році. Однак, не думайте, що вона зовсім нова. Львів‘яни знають її давно. Це ікона візантійського письма, XIV століття. Перебувала у православних храмах, католицькій катедрі, вірменській катедрі, а після закінчення Другої світової війни вона раптом була втрачена. Проте насправді вона опинилась в одної благочестивої родини, котра у 2010 році передала святиню покійному Герою України Борису Возницькому.

 

 

Саме Борис Григорович розкрив мені цю тайну про Львівську ікону Божої Матері і ми вирішили її прославити. Перед цією іконою відбувалось дуже багато зцілень. Жінки молились про дар материнства і отримували його. Цьому є багато свідчень. Перед іконою молились 20 айдарівців, котрі повернулись неушкодженими з війни у жовтні минулого року… Це зціляє сама Божа Матір, котра присутня тут між нами і присутня всюди. Тому я вірю, що за молитвами Божої Матері наш народ здолає усі труднощі, котрі випадають на долю України. Бо це не наша війна, це – війна Божа. Це Господь нас відвідав цим. Захотів одних проявити героями, інших – жертводавцями… Він сьогодні говорить нам: «Любите Україну? Жертвуйте, стійте за неї, за свою державу, за свою землю, відстоюйте її». Отож, молімося перед іконою Божої Матері, щоб вона принесла нам втіху і розраду, дарувала перемогу і мир.
в звершений Молебень до Пресвятої Богородиці. Слід відзначити, що до шанованого образу Божої Матері Львівської йшов безперервний потік віруючих людей, а храм був наповнений молільниками не лише під час богослужіння, а й впродовж дня.

 

 


Окрім того, день для вірних Золочівського благочиння ознаменувався ще однією приємною подією – Господь благословив настоятеля храму митрофорного протоієрея отця Володимира Легкого ювілейною дниною.

Вітаючи отця Володимира, владика Димитрій зазначив:
–  Ви прожили на цій землі рівно 70 років. Із них 39 років перебуваєте у священному сані, а 30 років – звершуєте своє протопресвітерське служіння тут у місті Золочів, у цьому прекрасному чудовому храмі Воскресіння Господнього. 70 – це дуже поважний життєвий шлях. Дозвольте мені сьогодні Вас привітати від імені Святійшого патріарха Київського і всієї Руси-України Філарета. Святійший Патріарх передав Вам Указ і Орден Святого Великомученика Юрія Переможця. Вітаю Вас і від себе особисто.  Долучаюсь до всіх поздоровлень, які сьогодні будуть лунати. Я буду молити Бога, щоб Господь і надалі Вам дарував сили, міцності, дарував свою благодать і надалі звершувати своє протопресвітерське служіння у цьому храмі.
Лунали також вітання для отця-настоятеля і від духовенства Золочівського деканату та Львівсько-Сокальської єпархії, парафіян, дітей,  влади району та міста.
Також за Божественною Літургією отцю Володимиру було даровано право носити другий Хрест з прикрасами.
У свою чергу, зі словом подяки в адрес Владики Димитрія за візит та звершене богослужіння звернувся настоятель парафії отець  Володимир Легкий та вручив блаженнійшому митрополиту Просфору як символ Божого творіння, як символ церкви.

Ctrl
Enter
Помітили помИлку
Виділіть текст і натисніть Ctrl+Enter
Коментувати (0)
Інформація
Відвідувачі, що знаходяться в групі Гости, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.