Новини Золочівщини
13:49, 02 жовтня 2017
840
0

Освячення храму у Стадні

Освячення храму у Стадні
Gazeta
Фото: НУС
24 вересня 2017 року, в 16-ту неділю після П’ятидесятниці, Блаженніший Макарій, Митрополит Київський і всієї України, Предстоятель УАПЦ, керуючий Львівською єпархією, на запрошення ієрея Василія Курила з Першосвятительським візитом відвідав парафію Cвятої Рівноапостольної княгині Ольги села Стадня Золочівського деканату Львівської єпархії з нагоди освячення Престолу, храму та іконостасу.
На паперті храму Блаженнішого Владику зустріли з квітами та запашним короваєм наймолодші парафіяни.
Першосвятителя вітальним словом в притворі храму зустрів настоятель ієрей Василій Курило, який і запросив Блаженнішого Митрополита Макарія звершити чин великого освячення храму та очолити в храмі Божественну Літургію, піднести свої Архіпастирські молитви за мир в нашій країні, зокрема і за жителів с. Стадня, парафіян, жертводавців парафії.
За Божественною Літургією Владиці співслужили: митрофорний протоієрей Василій Саган (декан Золочівський), настоятель храму ієрей Василій Курило та запрошене духовенство.
Під час малого входу Митрополит Макарій нагородив настоятеля храму правом носіння набедреника та фіолетової скуфії.
Наприкінці Літургії Блаженніший Митрополит Макарій привітав настоятеля та парафіян із довгоочікуваною подією у їхньому житті – освяченням храму. Предстоятель УАПЦ висловловив вдячність митрофорному протоієрею Володимиру Киркалу – попередньому настоятелеві парафії, стараннями та працею якого було збудовано цей величавий храм, а також парафіянам за щиру їхню працю, молитви та жертви на окрасу, благоустрій парафіяльної церкви.
У свою чергу, зі словами вдячності Предстоятелю за відвідини парафії, освячення храму та звершене богослужіння, звернувся настоятель храму ієрей Василій Курило, який подякував Владиці за звершення чину великого освячення храму, а також і за піднесену спільну молитву.
Святкування завершилось Хресним ходом навколо храму, помазанням вірних освяченим єлеєм та уставним многоліттям.


Прес-служба УАПЦ
Ctrl
Enter
Помітили помИлку
Виділіть текст і натисніть Ctrl+Enter
Коментувати (0)
Інформація
Відвідувачі, що знаходяться в групі Гости, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.