Новини Золочівщини
15:33, 06 липня 2018
816
0

Міцні підвалини дружби та співпраці

Міцні підвалини дружби та співпраці
Gazeta
Фото: НУС
У суботу, 30 червня, міський голова Золочева Ігор Гриньків зустрівся із Надзвичайним та Повноважним Послом Королівства Бельгія в Україні Люком Якобсом в стінах Свято-Успенської Унівської лаври. Посольство Бельгії в Україні цими вихідними долучилось до літньої школи французької мови Українського католицького університту в Уневі. Перебуваючи поблизу Золочева пан Люк проявив бажання зукстрітись із міським головою.
А 3 липня 2018 року Надзвичайний і Повноважний Посол Королівства Бельгія в Україні Люк Якобс провів урочистий прийом на честь завершення дипломатичної місії в нашій країні. Висловити свою повагу і подякувати колезі за роки роботи прибули Глави дипломатичних місій різних країн, зокрема Франції, Естонії, Латвії, Хорватії, Австрії, Словенії та інших, представництво Європейського  інвестиційного банку, дипломати, півголова групи дружби парламенту України  з парламентами Бельгії Олена Сотник.
Серед запрошених гостей були і міські голови: Миколаєва – Олександр Сенкевич, Глухова – Мішель Терещенко та міський голова Золочева Ігор Гриньків.
Відкриваючи вечір, пан Якобс подякував усім присутнім за візит, а також за довголітнє співробітництво.
– Мені приємно бачити тут велику кількість шанованих послів, друзів і співробітників. Дорогі друзі, днями добігає кінця моя дипломатична місія в Україні. Впродовж цього часу я мав честь працювати в Посольстві Королівства Бельгія в Україні в атмосфері щирості і доброти, в колі своїх друзів. Я дуже задоволений виконанням покладених на мене обов'язків. Дипломатичні зусилля заради зміцнення двостороннього співробітництва перебували в центрі уваги, і були націлені на збереження і підвищення рівня політичних відносин, розвитку торгового співробітництва та підтримки інвестицій на основі взаємної зацікавленості у всіх галузях.
Кожна мить моєї роботи в Україні була сповнена почуттям радості. Для мене велика честь працювати з Вами. Знайомство з величною державою Україна, з її багатою культурою і шанованим народом цієї землі є незабутнім і назавжди залишиться в моїй пам'яті. Ми привілейовані свідки неймовірних змін в Україні! Це країна і люди, побачивши і відчувши котрих, ви вже ніколи не забудете!
Міський голова Золочева Ігор Гриньків подякував Надзвичайному і Повноважному Послу Королівства Бельгія Люку Якобсу за співпрацю та дружбу і висловив сподівання, що після завершення дипломатичної місії пана Якобса в Україні дружні стосунки триватимуть і надалі, а новий Посол так само співпрацюватиме із нашим містом як його попередник.
– Наша співпраця із Посольством Королівства Бельгія розпочалась із того, що я написав пану Люку листа із запрошенням відвідати наше місто. Він його не проігнорував, приїхав. Після цього було ще багато візитів Надзвичайного і Повноважного Посла у Золочів, моїх візитів у Посольство, багато заходів, які безумовно відкривають нам чимало перспектив. Цьогоріч на День міста у Золочеві давали концерт бельгійські артисти Тон Фрет і Вероніка Ільченко. А самі заходи із святкування Дня міста проходили під патронатом Посольства Королівства Бельгії. Сам Люк Якобс, перебуваючи у Золочеві, підтримав громаду нашого міста під час акції протесту проти корупції і беззаконня, підписав нам молот «Перед законом усі рівні. Люк Якобс, амбасадор Бельгії». Я вдячний Люкові Якобсу за підтримку нашої громади, вдячний за дружні і теплі стосунки. Мені здається, що знаю я його дуже давно, хоча ми знайомі всього лише рік. Це дуже світлий і щирий чоловік. Переконаний, що наша дружба, наша співпраця триватиме і надалі. Надалі продовжуватиметься співпраця із Посольством Королівства Бельгія. Золочів неодмінно матиме місто-партнер у Бельгії.
У цей вечір прозвучало багато теплих слів в адрес Надзвичайного і Повноважного Посла Королівства Бельгія. Сам Люк Якобс уже наступного мсіяця приступить до виконання своїх дипломатичних обов‘язків у сусідній державі – Польщі.
Ctrl
Enter
Помітили помИлку
Виділіть текст і натисніть Ctrl+Enter
Коментувати (0)
Інформація
Відвідувачі, що знаходяться в групі Гости, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.