Новини Золочівщини
18:15, 19 квітня 2018
977
0

Велика гаївка у Золочеві

Велика гаївка у Золочеві
Gazeta
Фото: НУС
У неділю, 15 квітня 2018 року, у  рамках проекту «Відродися, писанко!», що реалізовано спільно із Благодійним фондом «Золочів відроджений» та Золочівською міською радою у Золочеві відбулась перша  Велика гаївка. Участь у фестивалі взяли фольклорний ансамбль «Древо» Золочівського ЦДЮТ,  гості із міста Винники та мешканці Золочівщини.
Наприкінці дійства за ініціативи ансамблю «Древо» усі бажаючі виконали декілька спільних гаївок: «Летіла Сорока», «Зозуленька», «Соловейчику-шпачку, шпачку» та інші.

Михайло РУДИЙ, депутат Золочівської міської ради:
– Сьогодні ми помічаємо значне зростання національної свідомості громадян. Тому  засвоєння цілісності та різноманітності культурного досвіду й набутку народу шляхом звернення до народних джерел, до збереження та оновлення всіх його видів – це усвідомлення свого родоводу, духовних традицій, це відродження українського народу. Золочів – місто, у якому достатньо небайдужих і активних громадян, котрі хочуть змінювати його, робити красивішим, комфортнішим, привабливішим. Відродження і процвітання країни починається з відродження культури. Велика гаївка це лише перші кроки, які маю надію, будуть впевненішими з кожним роком. Цей захід підсилив святкову атмосферу та поєднав людей навколо прекрасного.
Учасники дійства та всі присутні отримали безліч позитивних емоцій від самого дійства та позитивної атмосфери. Представники  міської ради пригостили всіх дітей  солодощами.
Сподіваємось, що це лише перші кроки організації фестивалю «Велика гаївка» і в наступному році до нього залучаться ще більше колективів із нашої області та прибуде ще більше гостей.
Єва ТОЦЬКА
Ctrl
Enter
Помітили помИлку
Виділіть текст і натисніть Ctrl+Enter
Коментувати (0)
Інформація
Відвідувачі, що знаходяться в групі Гости, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.