Львівщина
10:50, 24 квітня 2015
1098
0

ШЛЯХОМ ПИСАНКИ І ГАЇВКИ

ШЛЯХОМ ПИСАНКИ І ГАЇВКИ
Gazeta
Фото: НУС


Який Великдень без писанки і гаївки? Якщо писанку справедливо можна назвати душею українського народу, бо в ній сконцентроване уявлення людей про гармонію, цілісність та сприйняття довколишніх реалій, то гаївка по праву є голосом народу. Де ще так, щиро душевно і колоритно відображено очікування світлого празника, буденне життя і переживання, як у гаївці. Гаївки мають давню ще дохристиянську традицію, коли люди таким чином прославляли пробудження природи, яка з часом перетворилась на святкування Пасхи, як символ Воскресіння.
На Провідну неділю, 19 квітня, у міському парку Богдана Хмельницького, що навпроти храму Св. Миколая відбувся п’ятий районний фестиваль гаївок. Розпочався він із величного «Христос воскрес!» у виконанні церковного хору храму св. Миколая.
Відкриваючи захід, адміністратор храму Св. Миколая отець Віктор Мельник наголосив, що мінлива погода не змінила нашого свята, тому що з ласки Господньої усі зібрались на фестиваль, аби відсвяткувати наші традиції. А міський голова Олександр Зозуля – на важливості збереження та продовження давніх народних традицій.
Михайло Русин
Ctrl
Enter
Помітили помИлку
Виділіть текст і натисніть Ctrl+Enter
Коментувати (0)
Інформація
Відвідувачі, що знаходяться в групі Гости, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.