Новини Золочівщини
13:23, 23 березня 2018
664
1

Порятуйте лелек, порятуйте весну

Порятуйте лелек,  порятуйте весну
Gazeta
Фото: НУС
Століттями лелек вважають символом сімейного затишку, тепла й благополуччя. З першим весняним теплом птахи якнайшвидше намагаються повернутися на Батьківщину, до рідних гнізд і знайомих просторів. Однак цього року зимові холоди затягнулися і своїх крилатих улюбленців Україна зустріла снігом та морозом. Волонтери та місцеві жителі, до сіл яких прилітають бузьки, допомагають пернатим.
От і цього року на Львівщині, як і в інших західних областях, від весняних морозів страждають лелеки, які повернулися з теплих країв. Допомоги потребують сотні птахів у різних районах краю, зокрема на Золочівщині.
«Через негоду вони не можуть знайти свої гнізда та й через замерзлі водойми їм важко знайти харчі. Ослаблені далеким перельотом птахи без допомоги людей просто не дочекаються тепла й загинуть», – повідомила місцева жителька пані Лариса.
Долучитись до порятунку лелек закликали через соціальні мережі міські голови Глинян Ігор Шульга та Золочева Ігор Гриньків.
До порятунку пернатих долучаються місцеві школярі, громади. Завдяки масштабному розповсюдженню повідомленням небайдужих людей уже розшукали кілька місць розташування лелечих зграй.
«На відстані 10–15 м до місця розташування птахів очистіть невелику ділянку землі та застеліть її соломою, сіном, хмизом, дрібними гілками, тощо. Саме там можна буде врятуватися більшій кількості птахів. На це місце приносьте птахам їсти: відходи риби чи м'яса, однак не давайте свинину і сало. Лелеки споживають тваринну їжу, проте птахів можна годувати і сумішшю вареної картоплі з необсмаженим насінням соняшника, зерном, хлібом», – порекомендували у ДСНС Львівщини.
Загалом, майже в кожному районі області люди помічають зграї лелек, які потерпають від березневої зими. Волонтери закликають мешканців краю об’єднати зусилля, щоб врятувати цих благородних птахів.
Мар’яна БОЙКО
Фото Лесі ГОРГОТИ
 
Ctrl
Enter
Помітили помИлку
Виділіть текст і натисніть Ctrl+Enter
Коментувати (1)
Інформація
Відвідувачі, що знаходяться в групі Гости, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.