Новини Золочівщини
13:17, 23 березня 2018
721
1

Гвардійці віддали шану загиблому миротворцю

Гвардійці віддали шану загиблому миротворцю
Gazeta
Фото: НУС
17 березня 2018 року у Тернополі вшанували пам’ять загиблого в 2008 році у місті Мітровіца (Косово) миротворця старшого лейтенанта Ігоря Киналя.
Вшанувати пам’ять бойового товариша в день його смерті зібрались батьки, рідні та близькі, військовослужбовці Навчального центру НГУ, миротворці, з якими Ігор разом служив у Косово, друзі. На могилі Ігоря декан Золочівської УГКЦ, адміністратор храму Блаженного Миколая Чарнецького отець Михайло Сукмановський та військовий капелан Навчального центру отець Юрій Галабуда провели поминальну службу.
Також відбулося покладання квітів біля його барельєфу, що розташований на фасаді середньої школи № 3, де він навчався. В цей день в адрес Ігоря Киналя було сказано чимало теплих слів, як зі сторони дирекції школи, гвардійців Навчального центру, так і зі сторони бойових побратимів, адже він врятував багатьох товаришів ціною власного життя. Після завершення урочистих заходів відбувся поминальний обід.
Близька подруга сім’ї Киналь Ольга Лацик присвятила такі рядки:

Летять кудись роки,
Так швидко відлітають.
Ось 10 років, як синочка вже немає,
А серце матері все тужить і ридає.
Роки пройшли, а біль не утихає.
Син завжди в пам’яті
Усміхнений, красивий.
Хотіла мати, щоб був опорою на все життя.
Та не судилося, пішов у небуття.
Складне життя…
І доля так розпорядилась,
Що мати завжди жде й чекає сина.
Від імені усієї родини мати Любов Киналь щиро подякувала командуванню Національної гвардії України, командуванню Навчального центру та військовослужбовцям батальйону військової частини 3002, що дислокується у місті Тернопіль, за організацію та проведення заходу.
Слід нагадати, що старший лейтенант Ігор Киналь виконував обов’язки заступника командира взводу спеціального миротворчого підрозділу МВС України у Косово. 17 березня 2008 року, під час проведення спеціальної операції по звільненню захопленої території і приміщення суду у північній частині міста Митровиця, противники факту проголошення незалежності Косово обстріляли будинок поліцейської станції і закидали територію гранатами. Внаслідок цих дій Ігор Киналь отримав численні осколкові поранення і, не зважаючи на проведену хірургічну операцію, 17 березня о 22.00 помер.
Минуло десять років від цієї трагічної події. Відбулись значні зміни за цей час, але пам’ять про нього живе та буде жити у наших серцях.



Група інформації та комунікації
Навчального центру НГУ
Ctrl
Enter
Помітили помИлку
Виділіть текст і натисніть Ctrl+Enter
Коментувати (1)
Інформація
Відвідувачі, що знаходяться в групі Гости, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.