Новини Золочівщини
15:11, 06 жовтня 2017
1045
0

Розбудовуючи рівноправне співробітництво

Розбудовуючи  рівноправне співробітництво
Gazeta
Фото: НУС

Цими днями у Золочеві вкотре перебувають наші друзі із Шьонінґена. За більш, ніж 20 років, це не просто співпраця між громадами міст, а щира дружба. Очолили делегацію Почесний громадянин міста Золочева Вольфганг Гоффманн та голова партнерського Товариства Шьонінґена Петер Фос.

3 жовтня у Золочівській міській раді відбулась зустріч представників німецької делегації, членів Товариства «Золочів – Шьонінґен: партнери», депутатів, виконавчого комітету Золочівської міської ради із регіональним координатором у Західній Україні проекту «Партнерство між громадами Німеччини та України» Валентиною Гнасюк-Терлецькою, яка розповіла про можливості, які відкриває Уряд Німеччини перед громадами українських та німецьких міст.

Міський голова Золочева Ігор Гриньківпривітав гостей із Днем німецької єдності та передав вітання Послу Німеччини в Україні Ернсту Вольфґанґу Райхелю бургомістру Шьонінґена Генрі Безеке.

– Вітаю наших німецьких друзів із їхнім національним святом. Сьогодні святкує Німеччина, сьогодні святкує Шьонінґен, сьогодні святкує Золочів. У єдності – сила народу. Тільки єдність у державі допоможе зберегти мир. Бажаємо славному об‘єднаному німецькому народові миру, успіхів і процвітання

Як завжди з теплою усмішкою вітав золочів‘ян Почесний громадянин нашого міста Вольфганг Гоффманн:

– Я вже третій раз у Золочеві цього року. Я завжди з великим задоволенням їду до Вас. Я знаю, що нас чекають тут наші друзі. Нас завжди тут зустрічає сонячна погода. У нас цьогоріч літо було таке «хвилеподібне» – тепла погода змінювалась холодною. У Золочеві завжди теплі зустрічі. Зичу Вам усім щастя і, звичайно, миру в Україні.

Валентина Гнасюк-Терлецька, регіональний координатор Проекту «Партнерство між містами Німеччини та України» розповіла про основні напрямки, в яких працює Проект, про перспективи участі у ньому міст Золочева та Шьонінґена:

– Метою нашого проекту є розбудова партнерських зв’язків із німецькими громадами. Ми працюємо у рамках проекту «Муніципальні партнерські відносини з Україною» організації «Engagement Global», налагоджуючи нові та розвиваючи існуючі партнерські контакти між німецькими та українськими містами й розбудовуючи рівноправне співробітництво.

Оксана Криницька, голова Товариства «Золочів – Шьонінґен: партнери» подякувала гостям за багаторічну дружбу і закликала до реалізації спільних проектів у майбутньому:

– Шановні гості із Шьонінґена, я рада, що ми зустрічаємось у такий знаменний для Вашої країни день. Ми бажаємо Вашій країні процвітання і всього найкращого для всіх мешканців Шьонінґена. Я дуже рада, що сьогоднішня зустріч є такою продуктивною. Я розумію, що наше партнерство повинно вийти на вищий рівень. Ми, безперечно, пам‘ятаємо і дуже дякуємо за всю Вашу допомогу. Наша міська рада, виконавчий комітет, міський голова, який є засновником нашого Товариства, дуже просимо Вашої активної участі у розробці проектів «Партнерство між містами Німеччини та України». Маємо надію, що наша співпраця ще більш поглибиться. Я дуже тішуся, що у Шьонінґені є нові члени Товариства. Є вони і в нас. Це – молоді люди, які хочуть спільно працювати для нашого спільного майбутнього.

Підсумував зустріч голова німецького партнерського Товариства ПетерФос:

– Понад тридцять років я вів фінансові питання у міській раді Шьонінґена. Мене дуже тішить, що є такий проект, який дає можливість спільно реалізовувати проекти. На сьогодні я вже не працюю у міській раді, але пан Гоффманн є активним членом нашого міського парламенту як депутат. Ми будемо спільно працювати.

Петер Фос подарував міському голові Золочева символ міста Шьонінґена – спис як символ мужності та довговічності, спис, який здійснив переворот в історії людства. Адже завдяки знахідці в околицях Шьонінґена науковцям вдалось довести, що первісна людина почала полювати ще 300 тисяч років тому.

 

Ctrl
Enter
Помітили помИлку
Виділіть текст і натисніть Ctrl+Enter
Коментувати (0)
Інформація
Відвідувачі, що знаходяться в групі Гости, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.