Новини Золочівщини
10:56, 02 березня 2018
1823
0

Не бюджетом єдиним: Золочів вчиться залучати кошти міжнародних інституцій

Не бюджетом єдиним: Золочів вчиться залучати кошти міжнародних інституцій
Gazeta
Фото: НУС
Індустріальний парк, знані промислові гіганти, співпраця з урядами європейських країн – це реально навіть для невеликого українського міста. Головне – бажання і чіткий план дій. Про перспективи залучення інвесторів сьогодні говорили міський голова Золочева Ігор Гриньків, місцева команда «Самопомочі» та народний депутат Сергій Кіраль.
Золочів – перспективний і туристично привабливий районний центр Львівської області. При правильній фінансовій політиці і хорошому менеджменту місто може змінюватися на очах. Міський голова уже чимало зробив для міста – тут відродили історичний центр, реставрують вулиці, храми і пам’ятники архітектури.
Очевидно, місто може стати ще кращим і сучасним. Але, схоже, у цьому не зацікавлена обласна влада – районний центр фактично не отримує жодної фінансової підтримки від Львівської облдержадміністрації та обласної ради. Для прикладу, для ремонту доріг Золочівський район отримує близько 5 млн. грн. щороку, і жодної копійки на місто Золочів.
Та міський голова хоче бачити своє місто успішним попри небажання обласної влади допомагати своїм містам. Тому вирішив активніше шукати позабюджетні кошти і працювати з міжнародними інвесторами. Для цього, зокрема, міський голова Ігор Гриньків, депутати районної ради Михайло Гетьманчик, Леся Горгота, Богдан Тимків, депутати міської ради Тарас Куйбіда та Іван Анін зустрілися із народним депутатом фракції «Самопоміч» Сергієм Кіралем та депутатом обласної ради Парасковією Дворянин. Варто наголосити, що Сергій Кіраль має за плечима чималий досвід залучення міжнародних інвестицій у місто Львів.
Завершення реконструкції центральної частини міста, допомога 140 міських ОССБ, реконструкція очисних споруд, сучасний полігон ТПВ – це вкрай важливі для Золочева проекти, які потребують мільйонів. В результаті зустрічі з народними депутатом міська влада почерпнула реальні успішні приклади і тепер готова до співпраці з європейськими банками, урядами країн Скандинавії та Центрально-Східної Європи, а також приватними закордонними структурами.
Сподіваємося, у міської ради Золочева все вийде і попри блокування розвитку міста зі сторони ЛОДА у міста з’являться кошти для збільшення темпів власного розвитку.
Володимир ДЕДИШИН
Фото автора
Ctrl
Enter
Помітили помИлку
Виділіть текст і натисніть Ctrl+Enter
Коментувати (0)
Інформація
Відвідувачі, що знаходяться в групі Гости, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.