Новини Золочівщини
10:48, 02 березня 2018
860
0

Вечорниці гуляти та свічку і вогонь величати

Вечорниці гуляти та свічку і вогонь величати
Gazeta
Фото: НУС
Українська земля завжди славилася трударями, які вміли робити своїми руками усе: влітку та восени працювали у полі, а взимку, коли роботи в полі меншало, а вечори ставали все довші, майстри і майстрині запалювали свічку і довгими зимовими вечорами сиділи за улюбленою справою: ткали, вишивали, займались різьбленням по дереву та гончарством. Свічка була їхньою надійною помічницею, й вогню, зокрема, завжди приділялася особлива пошана, як символу добра, тепла та домашнього затишку. А щоб свічка веселіше і яскравіше горіла, започаткували традицію – вечорниці гуляти та свічку і вогонь величати.
В останній зимовий день у стінах ДНЗ № 7 «Веселка» пройшло особливе обрядове свято «Свіччині вечірки», присвячені захисниці домашнього вогнища, свічці, оберегу. Діти старшої групи «Мак» під керівництвом вихователя О. Максимів і музичного керівника Г. Грабельської провели яскраве дійство, щоб кожен із присутніх міг з цікавістю зазирнути у минуле нашого народу. Веселі пісні, танці й ігри у виконанні дітлахів нагадали, що наш народ має свої самобутні звичаї. Не забували і про жарти, так як вечірка має проходити весело й радісно, щоб свічка горіла яскравіше.
Завідувач ДНЗ А. Грицина подякувала діткам за чудовий виступ, а батькам – за добрих і розумних дітей, які так талановито зуміли відтворити основні елементи свята.
Без сумніву, «Свіччині вечірки» заіскрились душевним вогником у серці кожного гостя.



Мар'яна БОЙКО
Фото автора
Ctrl
Enter
Помітили помИлку
Виділіть текст і натисніть Ctrl+Enter
Коментувати (0)
Інформація
Відвідувачі, що знаходяться в групі Гости, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.